POZNATI PRIRODOSLOVAC

NIKADA NE BISTE POGODILI ŠTO GA FASCINIRA David Attenborough otkrio koje je jedino živo biće koje ga ostavlja bez daha

 Screenshot

Jedan od najpoznatijih svjetskih prirodoslovaca, sir David Attenborough (88), otkrio je za uoči početka emitiranja svoje nove emisije Natural Curiosities kako ga niti jedno živo biće na svijetu ne zapanjuje kao devetomjesečna ljudska beba.

Iako je proputovao sve kontinente te je tijekom 60-godišnje televizijske karijere upoznao ljude širom svijeta s neobičnim i intrigantnim živim bićima koje naseljavaju zemlju za njega ipak ništa nije toliko čudesno kao beba.

- Jedino biće od kojeg mi zastane dah i s kojeg ne mogu skinuti pogled je devetomjesečna ljudska beba - rekao je poznati prirodoslovac i otac dvoje djece.

- Ništa se ne može usporediti s brzinom kojom u to doba rastu, uče i razvijaju živčani sustav. To je nešto što ih čini najkompleksnijim i najneobičnijim od svih živih bića - rekao je Attenborough.

Dodao je i kako je ostao zapanjen inteligencijom životinja poput gavrana i hobotnice.

- Hobotnice su nevjerojatno inteligentne životinje, a tek gavrani. Imao sam prijatelja koji je imao jednog i gledao sam kako mu daje bocu s komadom mesa u njoj. Gavran ju je odmah zaronio u ribnjak te je izvukao hranu. Za to mu je trebalo samo 30 sekundi. Rekao sam njegovom vlasniku da ga je on to naučio. Na to mi je dogovorio da je gavran to sam naučio u roku od dvije minute - rekao je Attenborough.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 20:27