NAPADI IZ SRBIJE

NIKOLIĆ 'Neodgojeni Milanović se ponaša necivilizacijski, a ni Kitarović nije bolja. Merkel mi je povišenim tonom rekla: Srbija nije pogriješila!'

 Press služba ureda Tomislava Nikolića

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru za RTS osvrnuo se na prošlotjedne događaje na relaciji Zagreb-Beograd, a posebno mu je na piku premijer Zoran Milanović.

- To je necivilizacijski i nedemokratski, neodgojeno ponašanje u kampanji, Srbija neće učiniti ništa da pokvari odnose s Hrvatskom, a to što Hrvatska radi sigurno nije politika Europske unije - rekao je Nikolić koji se, kako sam kaže, ne želi baviti Hrvatskom.

- To sigurno nije politika EU i to mi je Angela Merkel jasno rekla i to povišenim tonom: Srbija nije napravila nijednu grešku u odnosima sa Hrvatskom.

Bivši radikal Nikolić se u New Yorku sastao s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović. Susret je nekim komentatorima izgledao srdačan, ali...

- Pa ona je imala identičan Milanovićev rječnik u predizbornoj kampanji. Hrvatski predstavnici i ne slute koliko takve poruke mogu loše utjecati na buduće odnose dviju zemalja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 18:55