ENGLEZI U DRAMI

Niste cijepljeni? Ne može pivo! Konobari bi mogli tražiti potvrdu, vlasnici ogorčeni: ‘Apsurdno...‘

Britanski premijer Boris Johnson je jučer kazao zastupnicima kako bi ‘o svemu mogli odlučivati vlasnici‘
Ilustracija
 Nick Moore/Alamy/Alamy/Profimedia

Pubovima u Velikoj Britaniji dopustit će se da zabrane ulaz gostima koji nisu cijepljeni protiv koronavirusa. Oni koji će htjeti ući, morat će pokazati dokaz da su cijepljeni ili pak nedavni negativni test na Covid-19, pišu britanski mediji referirajući se na jučerašnje izjave premijera Borisa Johnsona.

Naime, Johnson je jučer kazao zastupnicima kako bi 'o svemu mogli odlučivati vlasnici' i dodao kako 'koncept potvrde o cijepljenju ne bi trebao biti toliko stran'.

Britanski premijer kazao je kako bi 'Covid putovnice' mogle biti na odluci individualnih poslovnih subjekata, prenosi Sun.

U Izraelu je ista situacija u pubovima i barovima iskorištena kako bi se mladi ljudi potaknuli na cijepljenje, a o istom se razmišlja i na sjeveru Europe, iako tamošnji građani tome pružaju žestok otpor.

Trener nogometnog kluba Harrow Borough, Steve Baker, kazao je kako je premijer zagazio opasnim putem kada je otvorio vrata certifikatima o cijepljenju.

- Prvo su rekli da će nam trebati kako bi gledali utakmice, a danas da će nam možda trebati i u pubovima.

Vlasnici kafića također su ogorčeni.

- To što se vlast odriče odgovornosti i traži od pubova da donesu moralnu procjenu je potpuno neprihvatljivo - kazao je predsjednik Britanske udruge pubova Greg Mulholland.

- Uz to što moramo zapošljavati dodatno osoblje kako bi služilo ljude za stolovima, ideja da konobari stoje na vratima i traže covid putovnice je apsurdna - ističe.

Vlasnici pubova mogli bi se suočiti s izborom hoće li biti polu-puni i poštivati socijalnu distancu ili će otvoriti s punim kapacitetom i tražiti dokaze o cijepljenju, piše The Times.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:18