PLJAČKA NA SICILIJI

NISU ODOLJELE Hrvatice uoči Uskrsa provalile Talijanki u stan i krenule razmatati darove

CATANIA - Prepunom stolu uskršnjih poklona u stanu jedne 63-godišnjakinje umirovljenice u sicilijanskom gradu Catanija na Veliku subotu nisu odoljele dvije provalnice iz Hrvatske koje su karabinjeri zatekli s prstima u pekmezu.

Lisice na ruke stavljene su 23-godišnjoj Christini Lozić i njezinog 17-godišnjoj sestri nakon što su u popodnevnim satima nedjelje obile ulazna vrata stana u Ulici Passo Gravina. Mlade provalnice gladne tuđih stvari koje im ne pripadaju ušle su u stan ni ne pomišljajući da se u spavaćoj sobi odmara 63-godišnja vlasnica stana, inače bivša djelatnica pošte.

Na stolu u dnevnom boravku dočekalo ih brdo poklona koje je starica trebala večer uoči Uskrsa podijeliti članovima obitelji koji su najavili posjet. Sve do jednog poklona su razmotale drznice Christina i njezina sestra te sadržaj krenule trpati u ruksake i torbe koje su donijele sa sobom. Ujedno su otvorile sve ladice ormara koje su im bile na vidiku. Buka koju su pravile dok su šuškale celofanom, probudila je iz sna vlasnicu stana koja je odmah počela vikati: "Upomoć! Provaljeno mi je! Pomozite mi!".

Dale su se u bijeg koji im je, nakon stotinjak metara, omeo jedan od susjeda koji je začuo očajne vapaje 63-godišnje žene. Poduzetne Hrvatice završile su u policijskoj postaji na obradi. Starija je zadržana u pritvoru, a o mlađoj se pobrinuo Popravni dom u mjestu Caltanissetta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 03:30