UŽAS KOD DAMASKA

NITKO NE ZNA ŠTO SE DOGODILO SA 175 OTETIH RADNIKACEMENTARE Iz sirijske vlade uvjereni: 'Džihadisti su ih masakrirali'

Dio civila uspio je pobjeći iz kandži ISIS-a, ali veliki dio njih nije bio te sreće....

Militanti Islamske države masakrirali su 175 radnika cementare u koju su provalili u ponedjeljak, prvo je objavio Reuters, pa je nekoliko sati poslije tu istu vijest povukao. Vijest je stigla iz redova sirijske vlade, ali još nema službene potvrde.

Podsjetimo, dihadisti su još u ponedjeljak iznenada upali u tvornicu udaljenu 40 kilometara od Damaska i oteli 300 sirijskih civila. Sreća u nesreći je što je dio njih uspio pobjeći nedugo nakon otmice, ali  čini se da većina nedužnih radnika ipak nije bio te sreće.

- U četvrtak nas je tvrtka obavijestila da je više od 300 radnika oteto od strane ISIS-a - rekao je vojni izvor za sirijsku državnu agenciju SANA-u.

Šef tvornice je rekao za AFP da je izgubio kontakt sa zaposlenicima još u ponedjeljak.

- Nismo se čuli sa svojim obiteljima još od ponedjeljka i napada Daesha na tvornicu. Nemamo pojma gdje su, nitko nam ništa ne govori - rekao je stanovnik grada Dmeira.

Nažalost, čini se da su se crne slutnje obistinile. Ako se ovaj masakr i službeno potvrdi, biti će to jedno od najgorih masovnih ubojstva od početka sirijskog rata.

- To je djelo apokaliptičnog kulta koji sebe naziva kalifatom. Ovo je nešto najgore što se moglo dogoditi. Ali tako to rade teroristi, kad ih stjeraš u kut, njihova je navika uzvratiti na ovakav bijedni način - rekao je dopisnik Skyja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. veljača 2021 00:25