EPSKA PLJAČKA

Nitko ništa nije primijetio: Iz zračne luke nestao kontejner sa zlatom vrijednim 20 milijuna dolara!

Kontejner koji je imao pošiljku visoke vrijednosti ukraden je nakon što je istovaren iz aviona u skladište, priopćila je policija

Zračna luka Pearson International u Torontu (arhivska fotografija)

 Creative Touch Imaging Ltd/Nurphoto Via Afp

Iz zračne luke Pearson International u Torontu nestalo je zlato vrijedno milijune dolara, što je jedna od najvećih pljački u Kanadi.

Kanadska policija objavila je u četvrtak da su lopovi nekoliko dana prije toga pobjegli sa zlatom i drugim dragocjenostima vrijednim više od 20 milijuna dolara.

Regionalni policijski inspektor Stephen Duivesteyn rekao je za Toronto Star da je kontejner ukraden nakon što je istovaren iz aviona u skladište.

"Ono što mogu reći jest da je kontejner (imao) pošiljku visoke vrijednosti. Sadržavao je zlato, ali ne samo zlato, sadržavao je druge predmete novčane vrijednosti", izjavio je Duivesteyn za Star.

Policija vodi istragu i još nitko nije uhićen.

Uprava zračnih luka na području Toronta (GTAA) izvijestila je u kratkom priopćenju da su lopovi pristupili skladištu izvana.

Zlato iskopano u Kanadi često se drži u Pearsonu prije nego što se preveze u inozemstvo.

Gotovo polovica kanadskog zračnog teretnog prometa prolazi kroz tu zračnu luku.

Ova je krađa jedna od najvećih u povijesti Kanade, među kojima je krađa javorovog sirupa 2011. i 2012. kad su lopovi iz skladišta u blizini Quebeca izvukli 9600 bačvi javorovog sirupa procijenjenog na između 15 i 20 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2023 18:59