ZATRPALA GA LAVINA

NIZOZEMSKI PRINC PREMINUO NAKON VIŠE OD GODINE U KOMI Nesreća na skijanju koštala ga života

Prilikom nesreće mozak mu je teško stradao zbog nedostatka kisika
 afp

Nizozemski princ Johan Friso (44), umro je od posljedica nesreće koja se dogodila prije godinu i pol, tijekom njegova boravka na skijanju u Austrji.

- Princ Friso umro je od komplikacija koje su se pojavile zbog nedostatka kisika u skijaškoj nesreći 17. veljače 2012. godine - objavljeno je iz nizozemske kraljevske palače.

Pokojnog princa je tijekom skijanja u Austriji zatrpala lavina. Našao se ispod 40 centimetara snijega, te je ostao bez zraka. Spasioci su ga pronašli nakon 15 minuta zahvaljujući posebnom radio odašiljaču. Iako su ga oživjeli, princ je zapao u komu iz koje više nikada nije izašao. Prilikom nesreće mozak mu je teško stradao zbog nedostatka kisika.

Kako piše BBC, njegova supruga, princeza Mabel, provela je svoj jučerašnji rođendan uz njegovu bolničku postelju, dok su kralj Willem-Alexander i kraljica Maxima preklinuli odmor, te su na putu iz Grčke prema Nizozemskoj.

Princ Frico se inače 2004. godine odrekao prava na prijestolje kako bi sklopio brak s aktivisticom za ljudska prava Mabel Wisse Smith.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 08:35