BRUTALAN ZLOČIN

Njegova poruka o prvom spoju postala je svjetski poznata, a kasnije su damu pronašli u kovčegu...

U zajedničkom stanu u Bogoti 22. siječnja vodili su ljubav nakon čega je John navodno pretukao Valentinu i davio je do smrti
 Screenshot/Twitter/Facebook

Razvedeni otac troje djece postao je "popularan" na društvenim mrežama nakon što je Twitter na njegovu objavu o odlasku na odmor s djevojkom dodao upozorenje u kojem se navodi da je upravo on optužen za ubojstvo te iste djevojke. Johnu Poulusu (35) prijeti 35 godina zatvora za ubojstvo 21-godišnje DJ-ice Valentine Trespalacios, čije je ostatke natrpao u kofer, a zatim bacio u kontejner u Bogoti, piše Daily Mail.

Poulus je u prosincu odgovorio na Twitter objavu koja je tražila od korisnika da podijele "najluđi prvi spoj" tako što je postavio selfie s Trespalacios na kojem izgledaju zaljubljeno.

- Pozvao sam Kolumbijku na odmor bez da sam je ranije upoznao, a sad ćemo se vjenčati - napisao je.

Malo više od mjesec dana kasnije, beskućnik je pronašao Trespalaciosino tijelo u odbačenom koferu. Twitter je jučer dodao bilješku na Poulusovu objavu u kojoj piše da je korisnik koji je objavio tweet optužen za ubojstvo dotične žene uz poveznicu na tekst u kojem je sve objašnjeno.

Optuženi muškarac je od 2009. bio u braku s Ashley s kojom je dobio troje djece, među kojima i sina kojem je dijagnosticiran rak u dobi od četiri godine. Godine 2021. Ashley je podnijela zahtjev za razvod i rekla da je njihova veza bila nasilna. Prije nego što je postupak okončan, John je prebacio njihovu cjelokupnu bračnu imovinu u prekomorski fond i ostavio obitelj bez ičega.

Ashley tvrdi da je John tad napustio SAD i živio na Cipru, u Turskoj, a zatim i u Ukrajini. Dodala je da djecu nije vidio otkad se odselio iz zajedničkog doma u Wisconsinu u siječnju 2021.

U nekom trenutku upoznao je Trespalacios, poznatu DJ-icu, preko aplikacije za upoznavanje i pitao je da pođe s njim na put umjesto prvog spoja. Prije zaruka hodali su gotovo godinu dana, a uskoro su se planirali i vjenčati. Jedna od Trespalaciosinih prijateljica tvrdi da se Poulus naljutio na djevojku jer je odbijala njihovu vezu objaviti na svojim društvenim mrežama.

U zajedničkom stanu u Bogoti 22. siječnja vodili su ljubav nakon čega je Poulus navodno pretukao Trespalacios i davio je do smrti. Nadzorna kamera u blizini stana snimila ga je kako gura kolica supermarketa s putnim torbama, uključujući i onu s Trespalaciosinim tijelom koja je dodatno bila pokrivena dekom jer joj je glava virila iz kofera.

Druga kamera snimila ga je dok je pokušavao ugurati prtljagu u prtljažnik unajmljenog Volkswagen Voyagea. Nakon toga, Poulus se odvezao na južnu stranu Bogote, ostavio kofer u kontejneru i zaputio se u međunarodnu zračnu luku El Dorado kako bi pobjegao iz zemlje.

Beskućnik koji je tražio boce pronašao je tijelo nesretne djevojke tog istog dana tako da je razvedeni otac uhićen prilikom presjedanja u zračnoj luci u Panami. Interpol ga je zaustavio nekoliko minuta prije ukrcaja na let Turkish Airlinesa prema Istanbulu iz kojeg je kupio kartu za Crnu Goru koja nema sklopljen ugovor o izručenju s Kolumbijom.

Vlasti je pokušao zbuniti tako što je iz Paname kupio još jednu avionsku kartu - onu za São Paulo, pokušavajući tako prekinuti potjeru. Poulus je kasnije svjedočio da iza ubojstva DJ-ice stoji ugašeni kartel Medellín i da je pobjegao iz Kolumbije jer su ga članovi kartela pokušali ubiti. Vlast će provjeriti njegovu verziju događaja nakon čega mu slijedi daljnje suđenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:13