VISOKE TENZIJE

Njemačka policija spriječila napad ekstremnih desničara: ‘S prozora je prijetio oružjem i vikao rasističke parole‘

Njemačka policija privela je jednu osobu u gradu Halleu zbog sumnje da je pripremala teroristički napad s ekstremno desničarskom pozadinom

Ilustracija

 Fricke/Afp

Njemačka policija privela je jednu osobu u gradu Halleu zbog sumnje da je pripremala teroristički napad s ekstremno desničarskom pozadinom, javljaju njemački mediji u srijedu.

- Prilikom pretresa stana uhićenog pronašli smo materijale koji ukazuju na to da uhićeni gaji prezir prema osobama koje se ne uklapaju u njegove svjetonazore, rekao je državni odvjetnik Dennis Cernota za javni servis MDR.

Državno odvjetništvo je priopćilo kako je 36-godišnjak priveden još tijekom vikenda nakon što je s prozora svog stana uzvikivao rasističke parola i prijetio oružjem. Tom prilikom je pronađena i eksplozivna naprava koja je ‘spremna za upotrebu‘.

- Mi polazimo od toga da je osumnjičeni ovom napravom namjeravao ubiti i ozlijediti druge osobe, rekli su u odvjetništvu.

Policija trenutno ispituje je li osumnjičeni djelovao sam ili kao dio neke desno-ekstremističke skupine.

Kako nadalje izvještava MDR, četvrt Hallea u kojoj je osumnjičeni živio, poznata je po napetostima koje vladaju između starosjedilaca i useljenika iz Afrike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 22:10