LETEĆE BOMBE

NJEMAČKA POLICIJA SPRIJEČILA NAPAD NEONACISTA Zaplijenili bombu i modele aviona

Plan je bio da se bomba, koja bi pri eksploziji nanijele ozbiljne svia u radijusu od 30 metara, stavi na model koji bi onda sletio među protivnike neonacista, vjerojatno na nekim političkim prosvjedima.
German police stop a car during a manhunt for Peter Paul Michalski, 46, on November 29, 2009 in Muelheim, western Germany, after they had arrested Michael Heckhoff, the other of two fugitive criminals who fled their prison in Aachen, western Germany on the evening of November 26, 2009. Police commandos arrested on November 29, 2009 Heckhoff, 50, one of the two "highly dangerous" armed men on the run and serving life for attempted murder. He was snatched after a passer-by noticed a black BMW in a side street in Muelheim that the pair had stolen in the nearby western city of Essen, police said in a statement. AFP PHOTO DDP/ CLEMENS BILAN GERMANY OUT
 AFP

Njemačka policija objavila je kako je spriječila napade koje su neonacisti planirali na svoje političke neprijatelje i u kojima su kanili koristiti bombe i modele zrakoplova koje bi ih prenosile.

Policija u gradu Freiburgu objavila je kako je uhitila muškarca povezanog s desničarskim ekstremističkim skupinama, te zaplijenila bombu i nekoliko modela zrakoplova. Plan je bio da se bomba, koja bi pri eksploziji nanijele ozbiljne svia u radijusu od 30 metara, stavi na model koji bi onda sletio među protivnike neonacista, vjerojatno na nekim političkim prosvjedima. Leteća bomba otkrivena je priošli tjedan nakon policijske racije u kućama četvorice osumnjičenih, nakon dojave.

Uhićenik je već bio kažnjavan nakon što je bacao zapaljiva sredstva na antinacističkim demonstracijama u Freiburgu. Ove "leteće bombe" novom su metodom neonacističkih skupina u njihovim teroristčkim akcijama, rečeno je iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 22:37