USKLAĐIVANJE PRAVILA

Njemačka s turističkim zemljama pregovora oko režima putovanja

Heiko Maas
 AFP

Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas u ponedjeljak će s kolegama iz zemalja u koja najviše putuju njemački turisti, uključujući Hrvatsku, razgovarati o mogućnostima usklađivanja pravila karantene i ulaska u zemlju.

U videokonferenciji će sudjelovati ministri vanjskih poslova Hrvatske, Slovenije, Španjolske, Austrije, Bugarske, Portugala, Malte i Cipra, prenosi njemačka novinska agencija Dpa pozivajući se na izvore u ministarstvu vanjskih poslova.

Cilj sastanka je usklađivanje pravila i mjera prilikom ulaska u ove zemlje do početka ovogodišnje ljetne sezone sredinom lipnja.

Do sredine lipnja vrijedi upozorenje ministarstva vanjskih poslova njemačkim građanima da ne putuju u inozemstvo.

Uvjet za olakšanje putovanja je zadržavanje zaraze koronavirusom na sadašnjoj niskoj razini.

U razgovoru za javni servis Deutschlandfunk, Maas je rekao kako vjeruje da putovanja u udaljene destinacije, poput Južne Amerike još dulje vrijeme neće biti moguća.

"Trenutno se ne može preporučiti putovanje ili odmor u nekoj od tih zemalja zbog tamošnjih strogih pravila o karanteni“, rekao je Maas.

Istaknuo je kako se pod svaku cijenu žele izbjeći novi zračni mostovi kojima je Njemačka nakon izbijanja pandemije vratila u zemlju više od četvrt milijuna svojih građana iz svih dijelova svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:55