DMITRIJ MEDVEDEV

‘Njemačka se sprema za rat s Rusijom, a Scholz možda ni ne zna...‘

Dmitrij Medvedev na svom Telegram kanalu ustvrdio je da se Njemačka sprema za rat s Rusijom

Dmitrij Medvedev

 Yekaterina Shtukina/Afp

Glavna urednica moćne ruske TV postaje Russia Today i Putinova propagandistica Margarita Simonjan objavila je 1. ožujka transkript, a potom i 30-minutnu audiosnimku razgovora u kojem visoki njemački vojni časnici raspravljaju o tome mogu li projektili Taurus tehnički uništiti Krimski most koji je izgradila Rusija na nezakonito pripojenom Krimskom poluotoku.

U razgovoru se navodi kako bi 100 takvih projektila moglo biti isporučeno ukrajinskim vlastima u Kijevu, prenos TASS.

Ubrzo je stigla i reakcija bivšeg predsjednika Rusije i sadašnjeg zamjenik predsjednika sigurnosnog vijeća Dimitrija Medvedeva koji je kazao kako je presretnuti razgovor visokih njemačkih vojnih časnika dokaz da se Njemačka sprema započeti rat protiv Rusije.

Tvrdeći da nitko ne zna je li njemački kancelar Olaf Scholz bio upoznat s tim razgovorima, Medvedev je ustvrdio da u povijesti ima mnogo primjera kako je vojska mogla odlučiti ili potaknuti početak ratova u ime civilnih vladara, čak i ako oni nisu bili upoznati ili dali takav nalog.

"Doći će kod Scholza i reći: gospodine kancelaru, u Ukrajini je oboren projektil. Sudeći po vrsti i ruti, letio je za Berlin. Što će Scholz odgovoriti? Prilično jasno. Stoga su svi pokušaji časnika Bundeswehra (Njemačkih oružanih snaga) da svoje govore prikažu kao igru ​​raketa i tenkova zlonamjerna laž. Njemačka se sprema za rat s Rusijom”, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 13:01