MRŽNJA NA MREŽAMA

Njemačka šokirana fotografijama na kojima je moguća nasljednica Angele Merkel: ‘Ovo je fake!‘

Glava 40-godišnje Annalene Baerbock pritom je montirana na tijelo ruske manekenke
Annalena Baerbock
 Annegret Hilse/Afp/Profimedia

Nakon imenovanja Annalene Baerbock za kandidatkinju za kancelarku na izborima u rujnu i rasta popularnosti Baerbock i stranke, njemački Zeleni bilježe sve veće izljeve mržnje na internetu. Glasnogovornica stranke Nicola Kabel kaže da su napadi postojali i prije, ali sad su se intenzivirali. Samo u posljednja dva tjedna Zeleni su podnijeli 15 prijava.

Mrežom se šire lažni citati i montirane fotografije čelnice Zelenih: među ostalim, pojavile su se fotomontaže na kojima ju prikazuju golom. Glava 40-godišnje Annalene Baerbock pritom je montirana na tijelo ruske manekenke, objavljuje Der Spiegel.

Zeleni obavještavaju nadležne ako smatraju da je internetskim napadima prekršen zakon. "Nema sve automatski komponentu mržnje prema ženama", kaže glasnogovornica Kabel. No neki slučajevi su i gori. Predsjednik Zelenih Robert Habeck nedavno je dobio osobnu zaštitu.

"Činjenica da je žena kandidat za kancelara Zelenih i da je zbog toga napadaju, pokazuje nemoć napadača", kaže zastupnica Zelenih Ulle Schauws.

Baerbock je s Robertom Habeckom supredsjedateljica Zelenih, 19. travnja je istaknuta za kandidatkinju Zelenih za predsjednika njemačke vlade, što stranačka konferencija treba potvrditi sredinom lipnja. Trenutno Zeleni vode po anketama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:47