SIMPATIČAN POTHVAT

Njemački pilot na nebu ‘iscrtao‘ rutu u obliku šprice: ‘Možda ću potaknuti ljude da se cijepe‘

Njegov let je trajao nešto više od sat vremena u zračnome prostoru između između gradova Friedrichshafena i Ulma.
'Divovska šprica' na nebu
 Flightradar24

Njemački pilot Samy Kramer se neposredno prije Božića svojom letjelicom vinuo u nebo iznad južne Njemačke i ondje "iscrtao" divovsku špricu, želeći na taj način podsjetiti ljude na početak kampanje cijepljenja protiv covida-19 u Europi.

Dvadesetogodišnji pilot je najprije na GPS uređaju odredio rutu kojom će letjeti prije nego što se malim zrakoplovom tipa Diamond DA-20 Katana vinuo prema nebu nedaleko od Bodenskog jezera.

Leteći na visini od 5000 metara iscrtao je imaginarnu rutu u obliku 70 kilometara dugačke šprice, koja se mogla vidjeti na popularnoj internetskoj stranici flightradar24.

Njegov let je trajao nešto više od sat vremena u zračnome prostoru između između gradova Friedrichshafena i Ulma.

"Još je uvijek relativno puno onih koji se protive cijepljenju i moja će ih akcija možda potaknuti da bolje razmisle o njegovoj važnosti i pokrenu se", rekao je Kramer u nedjelju za Reuters TV, dodavši da njegov let ne treba shvatiti kao izravan poziv na cijepljenje.

"Možda je moj današnji čin pomalo i znak radosti jer je zrakoplovna industrija prilično pogođena ovom pandemijom", kazao je mladi pilot.

U Njemačkoj je u nedjelju službeno započela kampanja cijepljenja protiv covida-19.

Savezna vlada do kraja godine planira podijeliti više od 1,3 milijuna doza cjepiva lokalnim zdravstvenim vlastima te nakon toga svaki tjedan tijekom siječnja oko 700.000 doza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:29