NEBODERI U IZOLACIJI

Njemačkom se širi nova korona histerija zbog indijske varijante: ‘Odjednom su se pojavili i zaključali nas sve...‘

Zbog pojave indijske varijante u Njemačkoj ta je zemlja odgodila dio planova za popuštanje epidemioloških mjera
Velbert
 Photo by Christoph Reichwein/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP

Dva stambena nebodera u Njemačkoj stavljena su u karantenu nakon što se kod stanovnika pojavila indijska varijanta koronavirusa. Riječ je o neboderima sa 179 osoba, a dio stanara je testiran na virus. Da se utvrdi o kojem je soju riječ, trebat će nekoliko dana i očekuje se da će stanari to vrijeme morati provesti u svoja četiri zida.

"Samo je odjednom počelo u nedjelju. Odjednom su posvuda bili lokalni dužnosnici, a onda su nas zaključali. Strašno je. Imam četvero djece, jedno od njih je s posebnim potrebama i treba mu terapija. Teško nam je", izjavila je Ute Nicole Gaertner, stanovnica jedne od zgrada u Velbertu blizu Düsseldorfa.

Zbog pojave ove varijante u Njemačkoj ta je zemlja odgodila dio planova za popuštanje epidemioloških mjera. Sada je pristupila ovakvim mjerama kako bi zaustavila širenje te varijante koja se još brže širi nego primjerice britanski soj koji se raširio iz Kenta i zbog zaraznosti zabrinuo znanstvenike.

Indijska varijanta klasificirana je kao "varijanta koja zabrinjava". Ujedinjeno Kraljevstvo se također suočava sa širenjem ove varijante te se čak spominjalo kako bi zbog njezina širenja u Britaniji mogle doći pod upitnik najavljene mjere popuštanja u toj zemlji u lipnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2023 08:20