ŽENA MONSTRUM

Njemica kupila 5-godišnju iračku curicu, držala je za roba i ostavila zavezanu lancem na suncu da umre u mukama od žeđi

 
Ilustracija
 Profimedia, National Pictures

27-godišnja Njemica Jennifer W. i njen suprug 2015. kupili su djevojčicu koju su držali kao kućnu robinju u iračkom gradu Mosulu, te je svirepo mučili do smrti.

Petogodišnja djevojčica bila je u skupini zarobljenika koje su u sjevernom Iraku uhvatili i porobili pripadnici zloglasne terorističke skupine Islamska država (IS).

Jennifer W se pridružila IS-u 2014. i u Iraku patrolirala parkovima Mosula i Faludže, naoružana kalašnjikovim, pištoljem i opasana eksplozivom, sa zadatkom da nadzire da li se žene odijevaju i ponašaju u skladu s odredbama koje su nametnuli islamistički teroristi.

Kad se malena curica razboljela i smočila madrac, suprug njemačke teroristkinje izveo je dijete ispred kuće i za kaznu je lancem zavezao te ostavio da se prži na suncu sve dok maleno dijete u teškim mukama nije umrlo od žeđi. Jennifer W. mu je to dopustila i nije učinila ništa da spasi život djetetu.

Nekoliko mjeseci nakon tog događaja teroristkinja se pojavila u njemačkom veleposlanstvu u Ankari da obnovi svoje dokumente. Tada ju je privela turska policija, kako piše BBC. Izručena je Njemačkoj, gdje su joj zbog nedostatka dokaza isprva dozvolili da se vrati kući u Donju Sasku.

No, kad je pokušala otputovati u Siriju, njemačka policija ju je uhitila u lipnju i od tada je u pritvoru. Optužena je za ubojstvo i ratne zločine na sudu u Münchenu. U slučaju da bude osuđena, prijeti joj maksimalna kazna doživotnog zatvora.

Nakon trogodišnje okupacije, Mosul je prošle godine oslobođen od IS-a, koji je sada izgubio kontrolu nad gotovo svim teritorijem koji je kontrolirao u Iraku i Siriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 06:11