POSTAJE SVE LUĐE

Njemu nema kraja: Gradonačelnik Beograda s interneta skinuo projekt iz Amerike pa ga predstavio kao svoj

Projekt koji je ukrao pedviđa i izgradnju igrališta za bejzbol

Šapić se hvali američkim projektom

 Aleksandar Šapić/facebook/

Kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić najavio je danas da će uskoro početi izgradnja osnovne škole i vrtića u Višnjičkoj banji te proširenje ulice Slanački put.

No novinari su ubrzo razotkrili da je Šapić fotografije navodnog projekta skinuo s američke internetske stranice, a on predviđa i izgradnju igrališta za bejzbol, piše Nova.rs.

"To će biti moderna škola. Sljedeće godine ulazi u plan i program Grada Beograda i, po nekoj dinamici, godinu dana će trajati izrada projektne dokumentacije i svih dozvola. Očekujemo da će se s gradnjom krenuti krajem iduće godine, a možda ćemo već 2025. ili početkom 2026. godine ovdje imati zaista veliku školu", rekao je Šapić novinarima u Višnjičkoj banji, piše Nova.rs.

Naveo je da je u planu i početak izgradnje vrtića u koji će moći ići 270 djece, a koji će se nalaziti pored škole.

"Također, 2024. godine ulazi u plan Grada Beograda. I tu smo skroz čisti s imovinom. Ulazi se u izradu projektne dokumentacije. Odluku smo donijeli, novac smo osigurali, još ostaje da to realiziramo", rekao je beogradski gradonačelnik.

Prema onome što je pokazao, čini se da Šapić planira realizirati do detalja osmišljen projekt, ali ne za teritorij Srbije. Fotografije projekta navodne škole koje su bile danas izložene kraj njega odnose se na projekt Skyline High School organizacije Granite School District, piše Nova.rs.

Projekt je, inače, već započet u SAD-u.

Na internetskoj stranici Granite School Districta mogu se vidjeti i fotografije radova - krov je već završen, a napredak se mjesečno ažurira pa se lako moguće informirati o svakom idućem koraku izgradnje. U okviru ovog projekta planirana je izgradnja terena za bejzbol, američki nogomet, tenis i softball.

Nova.rs navodi da je zanimljivo da je na fotografijama originalnog projekta na školskoj zgradi jasno naznačeno "Performing arts", dok je za potrebe srpske verzije taj natpis jednostavno precrtan crvenom bojom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:57