UKRAJINSKI POLITIČAR

‘Njezino ime je Polina. Išla je u četvrti razred. Polinu i njezine roditelje ubili su ruski saboteri‘

Ubijena je i djevojčica Polina, a navodno ju je, zajedno s roditeljima, ustrijelila ruska diverzantska skupina na sjeverozapadu Kijeva

Prazne ulice Kijeva i mala Polina

 Afp, Facebook

U Kijevu je u ponedjeljak ujutro ukinut policijski sat koji je bio na snazi tijekom vikenda, unatoč opravdanom strahu da su se ruski saboteri, uključujući i plaćenike iz Wagnerove skupine povezane s Kremljom, pokušali infiltrirati u glavni grad Ukrajine s ciljem likvidacije predsjednika Volodimira Zelenskog i drugih ključnih političara.

Ukrajinska vojska u ponedjeljak je izvijestila kako je od početka invazije ubila 5300 ruskih vojnika te uništila 199 tenkova i desetke zrakoplova. Procjenjuje se da su u ruskoj invaziji poginula 352 civila, među kojima je i 14 djece.

Ukrajina je optužila Rusiju za ratne zločine i požalila se Međunarodnom kaznenom sudu tvrdeći kako je Moskva gađala bolnice, škole i stambene zgrade, kao i vojne te industrijske ciljeve.

Među ubijenima je i djevojčica Polina, učenica završnog razreda osnovne škole, a navodno ju je, zajedno s roditeljima, ustrijelila ruska diverzantska skupina na sjeverozapadu Kijeva.

Tu vijest je objavio Volodimir Bondarenko, tajnik kijevskog gradskog vijeća.

- Njezino ime je Polina. Bila je učenica četvrtog razreda škole br. 24 u Kijevu. 26. veljače nju i njezine roditelje ubili su saboteri - napisao je Bondarenko.

I sedmogodišnja Alisa Hlans bila je među šestero poginulih kad je u petak granatiran dječji vrtić u gradiću Oktirka na sjeveroistoku zemlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:15