NI SAMA NE ZNA ŠTO JE

'NJOJ TREBA PSIHOLOŠKA POMOĆ!' Rachel Doležal osjeća se 'kao crnkinja,' a tužila je svoj faks jer su je diskriminirali kao bjelkinju

Protiv Sveučilišta Howard podigla je tužbu zbog rasne i spolne diskriminacije jer su, tvrdila je, neka njena djela bila uklonjena sa studentske izložbe u korist 'crnih' studenata.
 Screenshot / NBC

Rachel Dolezal, američka aktivistica koja je razotkrivena da se pretvarala da je crnkinja, ovaj tjedan je dala ostavku na mjestu predsjednice ogranka NAACP-a (Nacionalno udruženje za promicanje položaja obojenih) u Spokaneu, a u intervjuu za NBC News na pitanje novinara da li je afroamerikanka odgovorila je da se identificira kao crnkinja.

Dodala je da je već s pet godina crtala sebe s tamnom kožom i crnom kovrčavom kosom.

Prošli tjedan Rachelini roditelji, s kojima je u svađi, medijima su otkrili da se ona godinama pravi da je crnkinja.

- Ona je naša kći, a oboje imamo europske korijene. Zbunjuje nas i rastužuje njezino ponašanje, rekao je njezin otac Larry Dolezal.

Smatraju da bi Rachel trebala potražiti stručnu psihološku pomoć, priznali su BBC-u.

Najnevjerojatnije u cijeloj priči je da je baš ona 2002. godine tužila Sveučilište Howard, koje je pohađala, zbog rasne diskriminacije nje kao bjelkinje.

Tamo je diplomirala pod imenom Rachel Moore, a američki mediji pišu da je podigla tužbu zbog 'rasne i spolne diskriminacije'. Tvrdila je da su neka njena umjetnička djela bila uklonjena sa studentske izložbe u korist 'crnih' studenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:57