TEŽAK ZLOČIN

Norveška studentica vatrogasce koji su gasili Notre-Dame prijavila za grupno silovanje: 'Pristala sam na seks s jednim, a došla su još petorica'

Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Šestorica pariških vatrogasaca, koji su sudjelovali u gašenju strašnog požara crkve Notre-Dame, sada su pod optužbom da su brutalno silovali 20-godišnju studenticu u vatrogasnoj postaji.

Kako javlja NY Times pozivajući se na ured tužiteljstva u Parizu, vatrogasci su predani u pritvor te su se u ponedjeljak trebali pojaviti na saslušanju kod suca. Očekuje se podizanje optužnice za silovanje i suučesništvo u zločinu. Pariške vatrogasne snage zasad nisu komentirale slučaj, čekajući razvoj događaja.

Policija je potvrdila da je studentica iz Norveške u subotu prijavila silovanje u postaji na jugu Pariza. Prema izvješću francuskih novina Le Parisien koje citira NY Times, mlada Norvežanka pristala je na seks s jednim vatrogascem, no nakon toga su je silovali njegovi kolege. Izvještaji medija zasad odudaraju jedni od drugih pa se u nekima navodi kako su Norvežanku silovala trojica, a u nekima čak šestorica vatrogasaca.

Vatrogasci su, inače, službeno i pripadnici francuske vojske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 07:35