ZAGLAVIO NA AERODROMU

Norveški premijer Stoltenberg vodi zemlju putem iPada

Vulkanski pepeo zadržao je Jensa Stoltenberga na aerodromu u New Yorku. Norveški premijer trebao je stići u Španjolsku odakle planira automobilom kući, a cijelo vrijeme na vezi je s uredom i koristi se iPadom
 AFP

NEW YORK - Kada se premijer Norveške, Jens Stoltenberg našao zarobljenim na aerodromu u New Yorku jer je vulkanska prašina prizemljila letove za Europu, upalio je svoj novi Apple iPad i preko njega počeo voditi zemlju.

Po prvi je puta tako novi gadget poslužio za nadziranje političke situacije, a Stoltenberg je rekao za CNN kako je upotrijebio iPad da riješi neke stvari u Norveškoj, koja je zatvorila svoj zračni prostor zbog prijetnji od pepela. Fotografiju Stoltenberga koji se služi iPadom na aerodromu stavili su na internet norveški dužnosnosnici i stavili naslov “Premijer radi na aerodromu”.

- Postoje jako dobri načini komunikacije, u bliskom sam kontaktu sa svojim uredom cijelo vrijeme, a u Norveškoj se trenutno nastoje ublažiti posljedice erupcije vulkana na Islandu. Normalno je da svaki premijer putuje u inozemstvo i ovo nije nikakav izuzetak. Jedino što se moje putovanje oduljilo. Imam internet, mobitel i koristim se iPadom koji je stvarno izvrstan - rekao je Stoltenberg. Kao i milijun drugih putnika i on je pokušavao naći alternativan put kući, te je je odlučio uhvatiti let za Madrid.

- Bojim se da ćemo iz Španjolske većinu putovanja morati prijeći u automobilu, jer je većina aerodroma zatvorena - rekao je susretljivi norveški premijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 12:43