SLALOM KROZ MJERE

Norvežanin na skijama htio prijeći granicu i izbjeći obaveznu karantenu. Nije dobro završilo

Muškarca u 50-tim godinama zateklo je loše vrijeme te ga je na kraju iz mećave spasio lokalni uzgajivač jelena
Ilustracija, skijaš u Norveškoj
 Ilkka Uusitalo - Skiing/Alamy/Profimedia

Jedan muškarac iz Norveške imao je naoko zanimljiv plan: da bi izbjegnuo karantenu koja se nameće ljudima koji se vraćaju u zemlju odlučio je u svoju državu doskijati iz Švedske.

No, nije računao na izuzetno loše vrijeme zbog kojeg su ga na kraju s planine izbavile spasilačke službe.

- Želio je ući u Norvešku kako bi uzeo neke dokumente i potom se vratiti u Švedsku, u kojoj je imao neki građevinski projekt - rekao je Trond Helge Ronning iz spasilačke grupe Norske Folkehjelp, piše Guardian.

- No, da bi zaobišao pravila karantene odlučio je granicu prijeći preko planina, na skijama. To bi bio put dug 40 kilometara na teškom terenu - rekao je Ronning.

Nakon 25. kilometara muškarca u 50-tim godinama zateklo je loše vrijeme te ga je na kraju iz mećave spasio lokalni uzgajivač jelena. On ga je predao dvojici ribara s obližnjeg jezera koji su se brinuli za njega sve dok nisu došle spasilačke službe.

- Bio je mokar, bilo mu je hladno i bio je vrlo nervozan. Nije mu palo na pamet da se ispriča za svoj postupak - kažu spasioci.

Konačno, muškarac je nakon spašavanja predan lokalnoj policiji koja je utvrdila da prije prelaska granice nije nikome predočio negativan covid test, niti je potom proveo nužnih deset dana u karanteni.

Sada mu karantena ne gine, a čega ga i duži razgovor s policijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:45