BEZ DLAKE NA JEZIKU

Notorni ruski terorist: ‘Što će se dogoditi ako izgubimo rat? U tom slučaju, Putinu se spremaju 2 scenarija...‘

Girkin je bivši rezervist Savezne sigurnosne službe Ruske Federacije i zapovjednik separatista koji su 2014. Donbas htjeli pripojiti Rusiji

Igor Girkin

 /Screenshot Twitter

Ruski ekstremni desničar Igor Girkin, nekadašnji zapovjednik proruskih separatista koji su 2014. godine poželjeli istočnu ukrajinsku regiju Donbas pripojiti Rusiji, rekao je da će se ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu za ratne zločine suditi samo ako ga nakon poraza u Ukrajini netko ne "zadavi".

Savjetnik ministra unutarnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko objavio je u petak na svome profilu na društvenoj mreži Twitter video u kojem Girkin odgovara na pitanje: "Koliko je vjerojatno da će netko od najbližih suradnika (predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina) zbog uhidbenog naloga istoga predati Međunarodnom kaznenom sudu?".

- Ako izgubimo rat i netko ga ne zadavi, neki će ga "mogući" Navaljni poslati u Hag - rekao je Girkin, aludirajući na Alekseja Navaljnog, dugogodišnjeg kritičara Putinova režima.

Podsjetimo, Girkin je bivši rezervist Savezne sigurnosne službe Ruske Federacije koji gaji monarhističke i imperijalističke stavove, vodi rusku nacionalističku organizaciju Pokret nove Rusije koja zagovara širenje Federacije na Donbas i druga područja kako bi se ujedinio ruski narod.

Nizozemski je sud Girkina i još tri osobe povezao s rušenjem zrakoplova MH17 avioprijevoznika Malaysia Airlinesa i ubojstvom 298 osoba koje su se u njemu u tom trenutku nalazile. On te optužbe odbacuje.

Girkin nekad koristi i pseudonim Igor Strelkov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:25