JAVNOST U ŠOKU

NOVA AFERA TRESE BRITANIJU Umjesto janjetine prodavali pseće meso?!

Misteriozno meso pronađeno u 'janjećem' curryju pokazalo se da je sve samo ne janjetina. Pri analizi uzoraka iz šest londonskih restorana koje je naručio BBC, sav trud stručnjaka da otkriju o kojem se mesu radi, pao je u vodu.

Naime, analiza je pokazala da meso u 'janjećem' curryju nije ni piletina, ni svinjetina, ni govedina, ni konjetina ili jaretina. Sumnja se da bi se moglo raditi o psećem mesu, a sigurno je da nije ljudsko.

Osim toga, otkriveno je i da jelo koje se prodaje kao govedina uglavnom sadrži piletinu i krv, a u jednoj pljeskavici nije uopće bilo govedine.

- Ovo je zastrašujuće, jer ako nije ni jedno meso koje poznajemo, što je? Od kuda je uvezeno? Gdje je životinja zaklana? Je li meso uopće higijenski ispravno? Je li prekriveno bakterijama?, vijest o nemogućnosti identificiranja mesa komentirao je nutricionist Surinder Phull.

Dokumentarac je na kanalu BBC3 emitiran u utorak navečer i izazvao je zgražanje javnosti koja je mislila da situacija s mesom ne može biti gora nakon afere s konjetinom.

Konjetina se, naime, umjesto govedine prodavala lancima brze prehrane kao što je Burger King, a sve je to promijenilo navike Britanaca i obilo se o glavu industriji hrane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. veljača 2023 03:48