STRAVA U N. MEKSIKU

Nova masovna pucnjava u SAD-u: Tinejdžer (18) naoružan do zuba ubijao ljude na cesti

Dva su policajca ranjena u razmjeni vatre s osumnjičenikom, koji je ubijen na mjestu događaja, a bilo je i više civilnih žrtava

Ilustrativna fotografija

 ANDREW CABALLERO-REYNOLDS/AFP

Najmanje četiri osobe, među kojima i 18-godišnji osumnjičenik, ubijene su u pucnjavi u ponedjeljak, priopćila je policija Farmingtona, grada u Novom Meksiku u kojem su se posljednjih godina dogodile još dvije pucnjave sa smrtnim posljedicama.

Najnovija pucnjava dogodila se u stambenom naselju u Farmingtonu, gradu koji se nalazi oko 290 kilometara sjeverozapadno od najvećega grada u državi Albuquerquea.

Napadač je uza se imao najmanje tri komada oružja te nasumce pucao na automobile i kuće. The Associated Press piše da je policija rekla da je napadač imao i pušku nalik jurišnoj.

Dva su policajca ranjena u razmjeni vatre s osumnjičenikom, koji je ubijen na mjestu događaja, a bilo je i više civilnih žrtava, od kojih su najmanje tri umrle, priopćila je policijska uprava Farmingtona.

Na društvenim se mrežama pojavila navodna snimka osobe za koju se sumnja da je izvela napad u Farmingtonu u Novom Meksiku.

"Ovo je još jedan podsjetnik na to kako oružano nasilje uništava živote u našoj državi i našoj zemlji svaki dan", izjavila je guvernerka Novog Meksika Michelle Lujan Grisham.

U istome gradu prošli je mjesec policija ubila naoružanog vlasnika kuće te zatim uzvratila na hice njegove žene, nakon što su policajci došli na krivu adresu temeljem dojave o obiteljskom nasilju.

U prosincu 2017. naoružani napadač ubio je dvoje učenika u srednjoj školi u Farmingtonu, a potom si oduzeo život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:20