KAOS U BIHAĆU

NOVA MASOVNA TUČNJAVA ILEGALNIH MIGRANATA U BiH Jedan Afganistanac je teže ozlijeđen, ima ubodne rane trbuha i prevezen je u bolnicu

Ilustracija
 Damir Krajac / CROPIX

Ilegalni migranti u petak su sudjelovali u masovnoj tučnjavi u središtu Bihaća pri čemu je jedan od njih teže ozljeđen, potvrdili su lokalna policija i bolnica.

Policijski glasnogovornik Ale Šiljdedić izjavio je kako je tučnjava izbila u gradskom parku, blizu dječjeg vrtića.

Kada su policajci stigli u park ondje su zatekli teško ozljeđenog migranta.

"Konstatirane su mu ubodne rane u predjelu trbuha i odmah je transportiran u županijsku bolnicu. U međuvremenu je utvrđeno da je riječ o dvadesetčetverogodišnjem državljaninu Afganistana", kazao je Šiljdedić.

Na području Unsko-sanske županije u BiH koncentriran je najveći broj ilegalnih migranata koji pristižu u Bosnu i Hercegovinu iz pravca Srbije i Crne Gore.

Sigurnosno stanje u to dijelu BiH sve je teže. Sredinom tjedna izbio je masovni sukob i među migrantima koji su smješteni u Velikoj Kladuši, a potkraj prošloga u velikom je požaru čiji uzrok još nije utvrđen izgorio i jedan objekt u kojima borave migranti.

Malobrojni policajci jedva izlaze na kraj s nekim migrantima koji su skloni nasilju i bave ne kriminalnim aktivnostima, uključujući preprodaju droge.

Od početka godine u BiH je stiglo više od sedam tisuća ilegalnih migranata koji pokušavaju nastaviti put ka Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2022 19:12