NE PRESTAJE

Nova provokacija Milorada Dodika: ‘Srbi su uvijek bili na pravoj strani historije! RS i Srbija će biti jedno‘

Predsjedavajući Predsjedništva BiH obratio se povodom obilježavanja 79 godina od Bitke na Kozari
Milorad Dodik
 Omer Evren Atalay/AFP

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas, tijekom obilježavanja 79 godina od Bitke na Kozari, da je srpski narod uvijek bio na "pravoj strani historije", javlja RTRS, a prenosi Dnevni Avaz.

Dodik je rekao da se na specifičan način borbe vode i danas.

- Borimo se za slobodu i za državu i moramo očuvati Republiku Srpsku - rekao je Dodik. Dodao je i da se mora omogućiti pamćenje zbog budućih generacija.

- Ne smijemo zaboraviti svoje žrtve. Srpski narod je svojom naivnošću svoje pobjede podijelio s drugim narodima na ovom prostoru i s tim moramo raskinuti - poručio je Dodik.

Dodik je naglasio da će jednoga dana Republika Srpska i Srbija biti jedna država.

- Dogodit će se povijesni trenutak. Moramo biti strpljivi - rekao je Dodik.

Dodik je kazao i da Republika Srpska dobro stoji, da je stabilna, da se razvija i da je opredijeljena za mir, ali neće nestati samo kako bi ušla u EU.

Napomenuo je da ponovno "iz germanskog svijeta, koji je već napadao Srbe, opet šalju visokog predstavnika, koji nije legitimno imenovan" i poručio da ga Republika Srpska neće prihvatiti.

- Јa imam namjeru da uporno, ratničkom i kozaračkom hrabrošću, branim slobodu ovog naroda uvijek i od svakoga, i od onih među nama koji misle da je zbog malih profita dobro skloniti zastavu Republike Srpske da ne bi uvrijedili nekoga - dodao je Dodik, javlja Dnevni Avaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:50