DETALJI ISTRAGE

Nova saznanja lede krv u žilama: Kosta K. je istraživao može li u zatvor ako ubije kolege

Kosta K. je, kako piše Blic, organizirao napad u školi sada jer je znao da mu je ostalo malo više od 2 mjeseca do 14. rođendana i kaznene odgovornosti

Kosta K.

 /Privatna Arhiva

Kosta K., 13-godišnjak koji je u beogradskoj OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio osam svojih vršnjaka i zaštitara škole Dragana Vlahovića, a ranio sedam osoba, do detalja je isplanirao stravično ubojstvo, ali i to kako da izbjegne zatvor, pokazalo je vještačenje njegovog telefona, doznaje Blic.

Kako je utvrđeno, dječak ubojica planirao je masovno ubojstvo mjesec dana, a ono što je pregledom njegova telefona utvrđeno ledi krv u žilama - Kosta K. svjesno je počinio ubojstvo svojih vršnjaka i zaštitara škole jer je neposredno pred zločin na internetu pretraživao Kazneni zakon Srbije, kako bi istražio mogu li djeca kazneno odgovarati.

"Na temelju njegove pretrage se zaključuje da je organizirao napad u školi sada jer je znao da mu je ostalo malo više od 2 mjeseca do 14. rođendana i da mu je toliko vremena ostalo od kaznene neodgovornosti ukoliko počini zločin", navodi izvor Blica upoznat sa slučajem.

Prije napada gledao film o masakru u školi

Također, kako je utvrđeno, Kosta K. je večer pred masovno ubojstvo gledao američki film o masakru u jednoj školi u Americi. Nekoliko sati kasnije on je izvršio stravični zločin.

Nakon tragedije je Veselin Milić, načelnik Uprave Grada Beograda, izjavio da je ovo golema ljudska tragedija, pritom naglasivši da je cijeli zločin pripreman mjesec dana.

"Nastradalo je osam učenika škole, sedam djevojčica i jedan dječak", naveo je on. "Ovo je mjesec dana planirano za izvršenje. K.K. je u dužem vremenu to planirao, motiv nije rekao. Vatreno oružje uzeo je iz očevog stana i donio s četiri molotovljeva koktela", rekao je.

Podsjetimo, Milić je na konferenciji za novinare pokazao i spisak koji su našli u stanu dječaka ubojice, na kojem su ispisana imena učenika koje je planirao ubiti. Osim toga, imao je i precizan plan škole, s iscrtanim ulazom i izlazom.

Sve do sada utvrđeno u istrazi nezapamćene tragedije, pokazuje da je Kosta K. svjesno i planski ubio svoje vršnjake i zaštitara.

Nije bio pod utjecajem alkohola, niti psihoaktivnih supstanci, a ono što dodatno budi jezu jest to da na ispitivanju u policiji, uz to što nije pokazao nikakvo kajanje zbog počinjenog zlodjela, ponašao bahato dok je pričao o žrtvama, prenosi Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:22