MISTERIOZNA RANA

Nova snimka iz Sjeverne Koreje zapanjila stručnjake: ‘Što je to na Kimovoj glavi?‘

Kimovo zdravlje predmet je rasprava već godinama jer bi njegova smrt podigla pitanje oko nasljedstva i stabilnosti te nuklearne sile
Kim Jong Un
 Pyongyang broadcast service

Na stražnjoj strani glave Kim Jong Una (37) zamijećena je tamna mrlja, ponekad prekrivena velikim flasterom, što je potaknulo još više spekulacija o njegovom narušenom zdravlju.

Mediji su prvi put to zamijetili na vojnoj paradi krajem srpnja, a o zdravlju sjevernokorejskog tiranina priča se otkako je ranije ove godine vidno smršavio, a odijelo mu je počelo visiti s ramena.

U lipnju je državna televizija objavila neobičan prilog koji prikazuje muškarca kako govori da je Kim jako smršavio i da su svi počeli plakati kad su vidjeli njegove nove fotografije.

Budući da se Kimov imidž kultivira i oblikuje putem državnih medija, emitiranje ovakve snimke bio je potez bez presedana, no služio je da probudi simpatije kod ljudi nakon velike krize koja je zahvatila državu zbog pandemije koronavirusa.

Kim se 11. srpnja sastao s glazbenicima i tada na njegovoj glavi nije bilo ničeg sličnog, piše NK Daily.

I 2020. Kim se u javnosti pojavio s čudnim tamnim tragovima na zapešću. Stručnjaci su tada ustvrdili da se radi o mjestu uboda igle nakon operacije srca.

image
Str/AFP
image
Str/AFP

Kimovo zdravlje predmet je međunarodnih rasprava već godinama s obzirom na to da bi njegova smrt podigla pitanje oko nasljedstva i stabilnosti te nuklearne sile.

Naime, sjevernokorejski vođa ovom trenutku nema jasnog nasljednika i situacija u toj zemlji po pitanju moći i odlučivanju mogla bi se dodatno zakomplicirati ako on umre ili iz nekog drugog razloga ne bude mogao obnašati svoju dužnost.

BBC piše da se smatra da Kimova sestra Kim Yo-jong nije kandidatkinja za preuzimanje vlasti te da bi se moglo dogoditi da će Sjevernu Koreju nakon Kim Jong-una po prvi puta u povijesti voditi netko tko nije član obitelji Kim.

Kim je poznat kao strastveni pušač, a oni koji ga prate kažu da se sjevernokorejski diktator muči s problemima koji potječu od njegove težine i stila života. Navodno alkoholna pića konzumira u velikim količinama, a čuveni su i izvještaji o njegovom neumjerenom konzumiranju - sira.

image
Str/AFP

Djelatnici obavještajne zajednice Južne Koreje prošle su godine zastupnicima u južnokorejskom parlamentu rekli da vjeruju da Kim teži 140 kilograma te da je od 2011. do danas svake godine dobivao u prosjeku šest do sedam kilograma. Posljednje fotografije objavljene od strane državne novinske agencije KCNA pokazuju kako je izgubio, nagađa se, između 10 i 20 kilograma.

Kim je osim srca dosad operirao i cistu s gležnja, a BBC piše da se prethodno nagađalo da Kim boluje ili od dijabetesa ili od gihta.

Njegov otac Kim Jong-Il i djed Kim Il-Sung također su bili pretili i strastveni pušači, a obojica su umrli od srčanog udara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 10:23