IZGLEDA OČAJNO

Nova snimka potaknula šuškanja o narušenom Putinovom zdravlju: ‘Obratite pozornost na desnu ruku‘

Švedski ekonomist i bivši savjetnik Rusije i Ukrajime Anders Aslund kaže kako snimka jasno pokazuje da je Putin lošeg zdravlja

Vladimir Putin

 Twitter Screenshot

Jedno od rijetkih pojavljivanja u javnosti Vladimira Putina ponovno je potaknulo šuškanja o njegovom zdravstvenom stanju. Ruski predsjednik cijelo vrijeme je sjedio u izrazito čudnom položaju i desnom rukom se grčevito držao za stol.

Putin je snimljen tijekom sastanka s ministrom obrane Sergejem Šojguom koji ga je izvijestio da su ruske snage napokon "oslobodile" strateški važan lučki grad Mariupolj. No, mnogi su primijetili kako je Putin rapidno "propao" od početka invazije na Ukrajinu. Držao se desnom rukom za stol dok mu je Šojgu čitao izjavu s papira, piše Telegraph.

Švedski ekonomist i bivši savjetnik Rusije i Ukrajie Anders Aslund kaže kako snimka jasno pokazuje da je Putin lošeg zdravlja, ali da zdravstvene probeme proživljava i njegov ministar.

- Šojgu Putinu čita svoje primjedbe, ali sjedi vrlo loše, izgleda kao da je nedavno imao srčani udar - kaže.

I ranije su se pojavljivale špekulacije o Putinovu zdravstvenom stanju. Podbuhlo lice i vrat navode na zaključak kako bi mogao biti pod terapijom steroidima, a neka izvješća govore da je najmanje 35 puta u posljednje vrijeme onkolog dolazio u njegove dvore. Drugi tvrde da je Putinovo zdravstveno stanje naglo pogoršano zbog vojnih neuspjeha u Ukrajini, posebice jer je očekivao da je zauzeće Kijeva pitanje dana.

Na sastanku u petak svom je ministru obrane kazao da se radi o velikoj pobjedi.

- Uspješno ste završili naše akcije kako biste oslobodili Mariupolj, dozvolite mi da vam čestitam. Prenesite moje čestitke svojim vojnicima - rekao je svom ministru. Ujedno mu je naložio da otkaže sve daljnje napade na čeličanu Azovstol gdje se još nalaze stotine ukrajinskih branitelja, ali i civila, piše Telegraph.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:21