IZNENADNA ABDIKACIJA

NOVA TEORIJA 'Papa Benedikt XVI. se odrekao dužnosti zbog nesreće u Meksiku 2012. godine! Tada je shvatio da više nema snage'

 AP

TORINO - Papa Benedikt XVI. pretrpio je prošle godine lakši udarac u glavu tijekom boravka u Latinskoj Americi, što je, kako tvrde talijanski mediji, bio važan čimbenik u odluci da se odrekne dužnosti.

Do ozljede je došlo, piše La Stampa, kada se Papa pokušao kretati u mračnoj spavaćoj sobi u Meksiku i nije uspio pronaći prekidač za svjetlo. Osim što je došlo do manjeg pucanja kože i krvarenja, drugih fizičkih posljedica ozljede nije bilo.

Međutim, neimenovani prelat koji je Papu pratio na putovanju, kazao je da ga je ta nezgoda potaknula na razmišljanje. "Benedikt XVI. je u Meksiku dao sve od sebe i shvatio da više nema fizičku snagu za podnošenje tako dugih putovanja, promjenu vremenskih zona, teret javnih obaveza ", kazao je. To je potvrdio i Papin osobni liječnik.

Pisanje La Stampe dolazi u trenutku kada analitičari i stručnjaci za vatikanska pitanja pokušavaju posložiti slijed događaja koje su Papu potaknule na prvo odreknuće u 600 godina.

I vatikanski list L'Osservatore Romano objavio je da je nedugo nakon povratka s putovanja u Meksiko i na Kubu prošlog proljeća Papa odlučio da će odstupiti

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:50