'SAMO SAM SE ŠALIO'

NOVA TRUMPOVA BLAMAŽA Obećao je izgraditi zid u Coloradu - problem je što ta država uopće ne graniči s Meksikom

Donald Trump
 Getty Images

Američki predsjednik Donald Trump, koji je borbu protiv ilegalne imigracije iz Meksika stavio u središte svog mandata, u srijedu je obećao izgraditi zid u Coloradu, no pritom je smetnuo s uma činjenicu da ta savezna država između Utaha i Kansasa uopće ne graniči s Meksikom.

- Znate zašto ćemo pobijediti (na izborima u saveznoj državi Novi Meksiko) - zapitao je Trump u govoru održanom u srijedu u Pittsburghu.

- Sagradit ćemo zid na granici Novog Meksika i sagradit ćemo zid u Coloradu - odgovorio je predsjednik na vlastito retoričko pitanje pa poručio kako će to "biti veličanstven zid, veliki zid koji doista ispunjava svoju funkciju pa se (migranti) neće moći provući ni preko njega ni ispod njega".

- Sagradit ćemo i zid u Teksasu i ne gradimo zid u Kansasu, ali oni će imati koristi od zidova koje sam upravo spomenuo - dodao je Trump.

Zid duž granice s Meksikom s ciljem sprječavanja ilegalne migracije bio je u središtu predsjedničke kampanje kojom je kralj nekretnina 2016. pobijedio na predsjedničkim izborima, no konkretizacija tog projekta "šepa" jer Kongres odbija odobriti novac za njegovu gradnju.

Nakon Trumpova govora, društvene mreže prepune su reakcija na isti, u rasponu od čuđenja do poruge.

Demokratski senator Patrick Leahy objavio je na Twitteru kartu s novom međunarodnom granicom oko države Novi Meksiko i linijom koja prekriva prvu polovicu imena te američke države na način da se može pročitati samo "Meksiko".

Donald Trump zatim je objavio tvit u kojem tvrdi da je zid u Coloradu spomenuo "samo u šali", a to je učinio u prepunoj dvorani u kojoj je publika bila odasvud, od Colorada do Kansasa, i svi će oni imati koristi od zida.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:59