BOLEST IPAK JENJAVA

NOVE BROJKE IZ ITALIJE Od Covida-19 u zadnja 24 sata umrlo 75 osoba

Bolnica u Italiji
 Ilustracija / LaPresse / ddp USA / Profimedia

Broj umrlih od covida-19 u Italijii u nedjelju se povećao za 75, dok je dan ranije bilo 111 smrtnih slučajeva, a broj novozaraženih pao je sa subotnjih 416 na 355, objavila je talijanska civlina zašti9ta

Ukupno je od početka epidemije 21. veljače od COVIDA-19 u Italiji umrlo 33.415 ljudi, a ukupan broj zaraženih 233.019.

Italija je po broju umrlih od COVIDA-19 treća u svijetu iza Sjedinjenih Država i Ujedinjenog Kraljevstva, a šesta po broju zaraženih iza SAD-a, Rusije, Španjolske, Britanije i Brazila.

Talijanski zdravstveni djelatnici slažu se kako je virus znatno oslabio u odnosu na početak širenja zaraze i primjećuju kako su i simptomi bolesti postali puno blaži.

Bolest je danas drugačija

Novi koronavirus "sada bi mogao biti drugačiji, moć koju je taj virus imao prije dva mjeseca nije ista kao i danas", ocijenio je za talijansku novinsku agenciju ANSA Matteo Bassetti, ravnatelj klinike za zarazne bolesti u Genovi. "Očito je da je danas bolest COVID-19 drugačija, klinička slika i tijek bolesti mnogo su blaži", istaknuo je Bassetti.

"Prije mjesec dana mogli smo čuti epidemiologe kako strahuju od novog vala krajem svibnja i početkom lipnja i od tko zna koliko zauzetih mjesta na odjelima intenzivne njege. U stvarnosti virus klinički gledano više ne postoji", ustvrdio je za talijanske medije Alberto Zangrillo, ravnatelj odjela intenzivne skrbi milanske sveučilišne bolnice San Raffaele. Istaknuo je kako tu ocjenu potvrđuju i studije iz Italije i SAD-a, instituta za virologiju Clementi i sveučilišta Emory iz Atlante.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2022 10:17