IGRANJE S VATROM

Nove međusobne optužbe Rusije i Ukrajine za raketiranje nuklearne elektrane Zaporižje

Zelenski je rekao da je svijet za dlaku izbjegao radijacijsku katastrofu jer je dovod struje nuklearki bio satima prekinut

NE Energodar u Zaporižju

 Andrey Borodulin/Afp/Profimedia/Andrey Borodulin/Afp/Profimedia

Rusija i Ukrajina ponovno se u subotu međusobno optužuju za raketiranje nuklearne elektrane Zaporižje u posljednja 24 sata.

Rusko ministarstvo obrane u subotu je optužilo ukrajinske vojne snage da su triput u posljednja 24 sata granatirale kompleks nuklearne elektrane Zaporižje.

Reuters nije uspio provjeriti informacije s bojišta.

Ukrajinska državna nuklearna tvrtka Energoatom priopćila je da je Rusija granatirala kompleks nuklearne elektrane Zaporižje koja je pod kontrolom Rusije.

"U posljednja 24 sata ruske trupe ponovno su granatirale područje na kojemu se nalazi nuklearna elektrana Zaporižja. Trenutačno se utvrđuje šteta", objavio je Energoatom u priopćenju na Telegramu.

Rusija i Ukrajina međusobno se optužuju za granatiranje te lokacije, što je potaknulo strahove od nuklearne katastrofe.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u petak da je svijet za dlaku izbjegao radijacijsku katastrofu jer je dovod struje ukrajinskoj nuklearnoj elektrani Zaporižja bio satima prekinut zbog ruskog granatiranja u tom području, što je Moskva opovrgla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. veljača 2024 00:41