KORONAVIRUS

Nove restrikcije u New Yorku zbog pandemije: ‘Ovo je naša POSLJEDNJA šansa da zaustavimo 2. val‘

Cuomo je naredio da se barovi, restorani i teretane u cijeloj državi moraju zatvoriti u 22 sata i ograničio okupljanja na deset ljudi
New York; ilustracija
 Kena Betancur/AFP

Guverner New Yorka Andrew Cuomo uveo je novi skup restrikcija u cilju suzbijanja širenja koronavirusa nakon što je broj zaraženih i hospitaliziranih vrtoglavo porastao u toj državi koja je proljetos bila epicentar epidemije.

Cuomo je naredio da se barovi, restorani i teretane u cijeloj državi moraju zatvoriti u 22 sata i ograničio na desetero broj ljudi koji se mogu okupljati na privatnim zabavama.

Nove mjere, koje stupaju na snagu u petak, uvode se dan nakon što su Kalifornija i nekoliko država na Srednjem zapadu postrožile restrikcije.

„Ovo je naša POSLJEDNJA šansa da zaustavimo drugi val”, poručio je na Twitteru gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio u srijedu, objavivši da sedmodnevna prosječna stopa pozitivnih testova iznosi 2,5 posto.

Gradske javne škole, najveće u zemlji, zatvorit će se i prijeći na nastavu putem interneta ako ta stopa poraste na 3 posto.

Pandemija se brzo širi zemljom i sve više znakova upućuje na to da bi drugi val mogao teško pogoditi sjeveroistočne države, koje su virus stavile pod kontrolu nakon prvog vala proljetos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. veljača 2023 15:45