ZAVRŠENA SVEČANOST

Novi britanski kralj i kraljica mahnuli s balkona Buckinghamske palače, evo tko je stajao pored njih

Među kraljevskom obitelji bili su princ William sa suprugom Kate i njihova djeca, princeza Anne, kao i mnogo mladih članova obitelji

Kralj Charles III. i kraljica Camilla

 Stefan Rousseau/AFP

Novookrunjeni britanski kralj Charles III. i kraljica Camilla mahnuli su u subotu s balkona Buckinghamske palače okupljenom mnoštvu, nastavljajući tako tradiciju od krunidbe Eduarda VII. 1902. godine.

Predvodeći prvi puta kraljevsku obitelj u izlasku na balkon Buckinghamske palače, Charles III. s krunom na glavi, kao i kraljica Camilla, pogledali su prelet vojnih zrakoplova i helikoptera.

image

Kraljevska obitelj pozdravila je podanike s balkona

James Manning/AFP

Među kraljevskom obitelji bili su princ William sa suprugom Kate i njihova djeca, princeza Anne, kao i mnogo mladih članova obitelji. Princ Harry nije uočen među njima.

Prije kraljevskog izlaska na balkon, policija je pustila okupljene koji su dotad stajali iza barikada da po aveniji dođu bliže palači.

Charles i Camilla stigli su u povorci do Buckinghamske palače nakon svečanosti krunidbe u Westminsterskoj opatiji. U kočiji iza njih vozili su se princ William i njegova supruga Kate s djecom.

image

Kralj Charles III.

Oli Scarff/AFP

Charles je kralj od smrti svoje majke kraljice Elizabete II. u rujnu prošle godine, nakon sedam desetljeća prijestolonasljedničkog staža.

Pozdravom s balkona završena je svečanost krunidbe novog britanskog kralja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 06:21