ATENTAT NA VUKOTIĆA

Novi detalji likvidacije vođe škaljaraca: Ubijen je pred trudnom suprugom i kćerkicom, imao je hrvatsku putovnicu

Škaljarski klan poznat je po ratu sa susjedima - kavačkim klanom

Turska policija i Jovica Vukotić

 AFP/društvene mreže

Jovan Jovica Vukotić, vođa zloglasnog škaljarskog klana, ubijen je jučer popodne u Istanbulu u Turskoj.

Kako doznaje Kurir, Jovan Vukotić ubijen je pred trudnom suprugom Mašom M. i njihovom maloljetnom kćerkicom.

- Napadač je došao na motoru i ispalio hice u automobil u kojem su bili Vukotić, njegova supruga i kćerkica. Liječnici su pokušali sve, ali nije mu bilo spasa - otkriva izvor Kurira.

Supruga i kćerka vođe škaljaraca prošle su bez povreda. Najprije se pojavila informacija da je vođa škaljaraca ubijen dok se s nevjenčanom suprugom vozio na motoru, no kasnije se pokazalo da ta informacija nije točna.

Vukotić je pobjegao u kolovozu iz Crne Gore i bio je na međunarodnoj tjeralici, a za njegovu likvidaciju suparnički kavački klan navodno je spremio 900.000 eura. Inače, Vukotić je preživio nekoliko atentata, a srpski mediji naglašavaju kako su ga iz kavačkog klana samo u posljednje tri godine pokušali ubiti nekoliko puta.

Inače, Vukotić je bio vlasnik i hrvatske putovnice, a za to se doznalo kada je prije tri godine naša policija razbila dvije skupine od 30-ak ljudi zbog sređivanja dokumenata nositeljima organiziranog kriminala u regiji.

Škaljarski klan poznat je po ratu sa susjedima - kavačkim klanom. Rat između te dvije kriminalne kotorske sile bjesni od 2016. godine, a odnio je više desetaka života u Crnoj Gori i Srbiji. Usprkos tome, ratna sjekira još nije zakopana.

Sve je počelo krajem 2014. godine kada je u Valenciji nestalo oko 300 kilograma kokaina. Kotorani su se tada podijelili na dva klana, nazvana po prigradskim naseljima Škaljari i Kavač. Prva žrtva nemilosrdnog rata bio je Goran Radoman, blizak upravo škaljarskom klanu.

Podsjetimo, prije dva tjedna u Kolanjskom Gajcu na Pagu ubijen je Goran Vlaović (38), također pripadnik škaljarskog klana. Osumnjičeni za ubojstvo, Duško Tanasković (28), i dalje je u istražnom zatvoru u Zadru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 09:37