UKRALA 8 MILIJUNA EURA

Novi detalji o djevojci koja je izvela spektakularnu pljačku: ‘Nismo mislili da je toliko bistra!‘

Policija je prije nekoliko dana objavila fotografiju Yasemin Gündogan (28) iz Bremena
 polizei.bremen.de

Njemačka policija još uvijek traži Yasemin Gündogan (28) iz Bremena koja je 21. svibnja iz tvrtke za siguran prijevoz novca Loomis u Bremenu u kojoj je radila, ukrala osam milijuna eura, piše magazin Fenix.

Prije nekoliko dana policija je objavila njezinu fotografiju i od tad njemački mediji ne prestaju pisati i istraživati njezin život Yasemin Gündogan. Nazivaju je lijepom kradljivicom, a neke detalje o Yasemin je otkrio i jedan njezin školski prijatelj.

Za njemački Bild je rekao kako je još kao dijete Gündogan željela biti bogata i lijepa. Nosila je odjeću iz jeftinijih trgovina, ali je sanjala o luksuznom životu.

– Svi smo mislili da nije toliko bistra – rekao je školski kolega. No, čini se kako je lijepa Yasemin dovoljno bistra da izvede jednu od najspektakularnijih pljački u Njemačkoj.

image
Yasemin Gundogan
polizei.bremen.de

Bild piše kako je Yasemin s majkom i mlađom sestrom živjela u gradskoj bremenskoj gradskoj četvrti Tenever. Navodno joj je otac pronašao posao u tvrtki za prijevoz novca.

Istražitelji se sada oslanjaju na informacije koje bi im mogli dati stanovnici, a zanimaju ih i tragovi mogućih sudionika u pljački.

Istraga se provodi zbog posebno ozbiljnog slučaja krađe za što je predviđena zatvorska kazna do deset godina.

Podsjetimo, Gündogan, koja je u tvrtki bila odgovorna za pakiranje i sigurni prijevoz novca, 21. svibnja ukrala je kontejner s nekoliko vreća napunjenih novcem, a zatim otvorila bolovanje.

Nestanak novca otkriven je tek četiri dana kasnije. Prema prethodnim istragama, kontejner s brojem 06414 ubačen je u crni Mercedes-Benz čije su registracijske pločice prethodno su ukradene.

Automobil je unajmljen 19. svibnja u berlinskoj gradskoj četvrti Spandau i potom vraćen u dvorište tvrtke koja ga je iznajmila, prenosi magazin Fenix.

Policija, koja smatra da iza krađe stoji organizirani kriminal, objavila je fotografiju Yasemin Gündogan i moli stanovnike koji imaju bilo kakvu informaciju o njoj ili ostalim pomagačima neka jave u Odjel kriminalističke istrage u Bremenu.

Osumnjičena je turskog porijekla, a mediji špekuliraju da se sklonila kod obitelji u Turskoj.

Bremen je uz Berlin i Ruhrsku oblast jedan od dijelova Njemačke u kojima se bilježi pojačana aktivnost tzv. klanskog kriminala u koje su upletene organizirane bande iz Turske i s Bliskog istoka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:46