ZLOČIN U AUSTRALIJI

Novi detalji o Hrvatici koja je ubila troje djece, evo iz kojeg je grada porijeklom njena obitelj

Tijela dvije kćeri, sina i majke otkrivena su u četvrtak popodne u njihovom domu u Tullamarineu
Obitelj Perinović
 privatni album

Strašna tragedija dogodila se u australskom gradu Melbourneu gdje je majka hrvatskih korijena, kako se čini, usmrtila svoje troje djece pa presudila i sebi.

Tijela Katie Perinović, njezine dvije kćeri Claire (7) i Anne (5) i sina Matthewa (3) otkrivena su u četvrtak popodne u njihovom domu u Tullamarineu, u sjevernom predgrađu grada.

Ubojstva su šokirala ovu inače mirnu i tihu zajednicu.

Prema neslužbenim informacijama osobe iz hrvatske zajednice u Melbourneu (podaci poznati redakciji) i porukama koje se mogu iščitati na društvenim mrežama, obitelj Katie Perinović - čije je djevojačko prezime Blažević - je možda iz Banje Luke, a kuća obitelji Perinović u kojoj se zločin dogodio navodno je u vlasništvu njezina supruga Tomislava. Također prema neslužbenim podacima, Katie ima sestru koja stanuje u širem susjedstvu.

Zbog vremenske razlike (Australija je 10 sati unaprijed u odnosu na Hrvatsku) danas tijekom dana nismo mogli doći u kontakt s više sugovornika iz hrvatske zajednice, koja je u tom gradu vrlo brojna.

- U širem području Melbournea trenutačno živi oko 40 tisuća Hrvata prve, druge ili čak treće generacije, ali ovo je velegrad i mnogi se nikada ni ne sretnu. Dosta njih se zna okupljati u zavičajnim centrima po gradu i ovaj je događaj zasigurno šokirao cijelu zajednicu - rekao nam je naš sugovornik.

Hrvatski zavičajni centar koji je najbliži predgrađu Tullamarine u kojem su živjeli Perinovići je Croatian Catholic Centre Sunshine, ali se danas na naše pozive javljala automatska sekretarica.

Prvi komentari na društvenim mrežama australskih medija bili su negativni i okrivljujući po oca.

Javnost u Australiji senzibilizirana je na ovakve slučajeve jer je nedavno na drugom dijelu Australije, u Queenslandu, muškarac ubio ženu i djecu. Međutim, u ovom slučaju policija je rekla da nema zabilježenu povijest obiteljskog nasilja.

image
Tomislav i Katie Perinović
privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. ožujak 2021 20:21