EKSPLOZIJA U UREDU

Novi detalji o šefu policije kojemu je eksplodirao poklon Ukrajinaca: Sam si je kriv za nesreću

Poljski mediji izvijestili su da je poklon bio bacač granata i da ga je sam Szymczyk slučajno ispalio u svom uredu

Jaroslaw Szymczyk

 Mateusz Wlodarczyk/Nurphoto Via Afp

Poklon koji je šef poljske policije dobio tijekom posjeta Ukrajini eksplodirao je u njegovu uredu. Mnogi su smatrali ovo indirektnom prijetnjom, no poljski mediji govore o drugačijem raspletu situacije. Poklon je bio bacač granata, a navodno ga je sam policijski zapovjednik slučajno ispalio u svom uredu.

Poljsko ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je u četvrtak da je Jarosław Szymczyk, glavni policijski zapovjednik, ozlijeđen i prebačen u bolnicu. Ozljede je zadobio u svom uredu u sjedištu policije u Varšavi uslijed eksplozije poklona koji je dobio tijekom posjeta Ukrajini.

Poljski mediji izvijestili su da je poklon bio bacač granata i da ga je sam Szymczyk slučajno ispalio u svom uredu, što bi predstavljalo ozbiljno kršenje sigurnosnih propisa.

- Istražujemo čin koji se sastoji od nenamjernog izazivanja nasilnog ispuštanja energije koje je ugrozilo život ili zdravlje mnogih ljudi ili imovinu – stoji u izjavi glasnogovornika ureda tužitelja koja je objavljena u četvrtak. U priopćenju se navodi i da se tri osobe, uključujući Szymczyka, smatraju žrtvama, bez navođenja pojedinosti o mogućim ozljedama.

Poljski mediji izvijestili su da je eksplozija oštetila strop u zgradi. Glasnogovornik policije i glasnogovornik ureda tužitelja odbili su dalje komentirati ovaj slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:27