SMRT ROBINA WILLIAMSA

NOVI DETALJI O TRAGIČNOM KRAJU 'Imao je remen oko vrata, a pored njega je bio džepni nož'

Pronašla ga je osobna pomoćnica, zabrinuta jer joj se nije javljao. Odmah je nazvala 911
 AFP

Na izvanrednoj konferenciji ureda šerifa kalifornijskog okruga Marin u utorak su izneseni određeni novi detalji o okolnostima samoubojstva legendarnog glumca i komičara Robina Williamsa (63).

Pomoćnik zamjenika glavnog mrtvozornika Keith Boyd naveo je da je prvi poziv hitnim službama na broj 911 uputila Williamsova osobna pomoćnica u ponedjeljak u 11:55 po lokalnom vremenu. Desetak minuta ranije ušla je u njegovu sobu, zabrinuta jer nije odgovarao na njezine pozive.

Našla ga je odjevenog i u sjedećem položaju na stolcu. Oko vrata mu je bio remen, kojim je s druge strane bio pričvršćen za okvir vrata.

Već oko podneva na mjesto događaja, u njegov dom u Tiburonu, stigli su vatrogasci. Oni su u 12:02 glumca proglasili mrtvog.

Williams je posljednji put, prema zasad dostupnim informacijama, viđen u nedjelju oko 22:30, kada je njegova supruga Susan Schneider otišla spavati. On je navodno spavati otišao nešto kasnije, ali nije poznato kada. Keith Boyd kaže da su spavali u odvojenim prostorijama.

Schneider je u ponedjeljak oko 10:30 napustila kuću, misleći da Williams i dalje spava.

Keith Boyd je otkrio i da je pored lijevog Williamsova zapešća, koje je bilo krvavo, pronađen džepni nož s tragovima osušene krvi, ali analiza noža još nije okončana pa u policiji i dalje vjeruju da je primarni uzrok smrti gušenje nakon vješanja. Potvrđeno je i da je pohađao terapiju zbog depresije u koju je upao.

Boyd je na kraju rekao da će istraga o uzrocima smrti vjerojatno potrajati još nekoliko tjedana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 19:51