POKOLJ U FRANCUSKOJ

NOVI DETALJI PARIŠKOG MASAKRA Ministar obrane BiH otkrio: 'Na jednoj čahuri je pisalo IK Konjic 1986'

'Otkuda je streljivo došlo ne zna se, ali jeste proizvedeno u BiH. Ovdje je bio rat i u svakoj drugoj kući i danas ima 20 metaka', kazao je zamjenij ministra
 AFP

MOSTAR - Zamjenik ministra obrane BiH Živko Marjanac izjavio je za Dnevni Avaz od srijede da je u Bosni i Hercegovini proizvedeno streljivo koje su teroristi koristili u prošlotjednom napadu na Parizu, ali nije mogao precizirati je li iz ove države stiglo u Francusku.

"Na jednoj od čahura je pisalo “IK Konjic 1986”. To je kompanija “Igman Konjic”. Ali ako je “Igman Konjic” bio u sastavu JNA, znači da je rasprostranjeno njegovo streljivo od Slovenije do Makedonije", rekao je Marjanac za Avaz.

Pri tome je zamjenik ministra obrane odbacio mogućnost da je streljivo u ruke terorista došlo iz skladišta Oružanih snaga BiH.

"Otkuda je streljivo došlo ne zna se, ali jeste proizvedeno u BiH. Ovdje je bio rat i u svakoj drugoj kući i danas ima 20 metaka", dodao je Marjanac.

Pojasnio je da je streljivo mogao prodati bilo tko, te je dodao kako 'Igman Konjic' i danas proizvodi streljivo koje izvozi u SAD.

U terorističkim napadima u francuskoj prijestonici prošloga tjedna život je izgubilo 17 ljudi, među kojima i skoro cijela redakcija satiričnog magazina “Charlie Hebdo”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 15:54