ODBIJENA JAMČEVINA

Novi detalji u slučaju ubijene Srpkinje: ‘Imala je životno osiguranje od 2,7 milijuna dolara, a korisnik je samo jedan‘

‘Anino životno osiguranje iznosi preko 2,7 milijuna dolara, a njezin je suprug jedini korisnik‘, rekla je tužiteljica

Ana i Brian Walshe

 INSTAGRAM, Cohasset Police Department/mega/The Mega Agency/Profimedia/Cohasset Police Department/mega/the Mega Agency/profimedia

Brianu Walsheu iz Massachusettsa, optuženom za ubojstvo svoje supruge i komadanje njezinog tijela, u četvrtak je odbijena jamčevina, piše CNN.

Ane Walshe, inaše srpskog porijekla, nestala je prije pet mjeseci, a njezino tijelo još uvijek nije pronađeno.

Brian Walshe (48) na sudu je kazao da nije kriv za ubojstvo, obmanjivanje policije i nedolično postupanje s ljudskim tijelom.

U Massachusettsu, osuda za ubojstvo prvog stupnja znači obaveznu kaznu doživotnog zatvora bez mogućnosti pomilovanja.

Ubrzo nakon što se Walshe izjasnio da nije kriv, pomoćnik okružnog tužitelja Norfolka Greg Connor iznio je niz novih detalja iz istrage.

‘Ana Walshe imala je životno osiguranje na iznos od 2,2 milijuna dolara, a Brian Walshe je jedini korisnik‘, rekao je Connor. ‘Imala je i policu životnog osiguranja preko svog poslodavca. Ukupno, njezino životno osiguranje iznosi preko 2,7 milijuna dolara, s njezinim suprugom kao jedinim korisnikom.‘

Također, u prosincu 2022. ‘postalo je očito da gospodin Walshe sumnja da njegova supruga ima ljubavnika‘, rekao je Connor.

‘Često je posjećivao Instagram stranicu jednog od njezinih muških prijatelja. A 26. prosinca njegova je majka – na njegov poticaj i uz njegove smjernice – angažirala privatnog detektiva da prati Anu Walshe u Washingtonu.‘

Walsheova odvjetnica Tracy Miner osporila je tvrdnju da je Brian Walshe sumnjao da je njegova supruga imala ljubavnika i rekla da za to nema nikakvih dokaza.

‘Walshe nije imao pojma da njegova žena ima aferu sve dok to nije saznao tijekom ovog suđenja‘, rekla je odvjetnica.

Sumnjive online pretraga

Ipak, optužbe protiv Walshea podupire mnoštvo internetskih pretraga i snimaka nadzornih kamera, rekla je tužiteljica.

Ana Walshe, 39-godišnja majka troje male djece, zadnji put je viđena živa u ranim jutarnjim satima 1. siječnja, rekao je Connor.

Kasnije tog jutra, ‘netko je na iPadu najstarijeg djeteta pretraživao koliko je vremena potrebno da mrtvo tijelo počne smrdjeti te koliko je vremena potrebno da se netko tko je nestao proglasi mrtvim‘, rekla je tužiteljica.

Istog dana, Brian Walshe rekao je dadilji i obiteljskom prijatelju da je izgubio telefon, rekao je Connor.

‘Naknadnom analizom njegovog telefona utvrđeno je da je zapravo bio uključen ujutro 1. siječnja. No dok je Walsheov telefon ostao u kući, mobitel najstarijeg djeteta nije.‘

Podaci s mobitela otkrili su da je uređaj 1. siječnja bio u dvije trgovine, a Brian Walshe viđen je na video snimkama s nadzornih kamera kako sam ulazi u te trgovine, rekao je Connor.

Oko 17:30 nadzorna snimka pokazala je kako Walshe i njegov automobil odlaze do kontejnera na parkiralištu trgovine alkoholnim pićima i odlažu neke stvari, rekao je tužitelj.

Nakon toga podaci mobitela pokazuju da je uređaj bio kod kontejnera u stambenom kompleksu u kojem živi Walsheova majka, rekao je Connor.

Telefon je zatim ‘otputovao‘ u dućan Lowe‘s, gdje su Walshea također snimile nadzorne kamere. Kupio je pet kanti, pilu za metal, 48 frotirskih ručnika, zaštitno odijelo, 200 jednokratnih krpa, vreće za smeće i sredstva za čišćenje, rekao je Connor.

Mobitel je potom bio u trgovini CVS-a, gdje je Walshe također viđen na nadzornoj kameri. Tamo je kupio 13 različitih vrsta vodikovog peroksida, rekao je tužitelj.

Kasnije su pomoću iPada najstarijeg djeteta obavljene sumnjive internetske pretrage, rekao je Connor. Ti upiti za pretraživanje uključivali su ‘koliko dugo Lowe‘s čuva snimke nadzornih kamera, kako stanovi održavaju nadzor i više pretraga o komadanju ljudskog tijela‘, rekao je Connor.

Umjesto razvoda - ubojstvo

‘Umjesto da zatraži razvod, vjeruje se da je Brian Walshe ubio i raskomadao Anu Walshe i uklonio njezino tijelo‘, rekla je tužiteljica Lynn Beland.

Dana 27. prosinca - nekoliko dana prije Aninog nestanka - Brian je navodno pretraživao na Googleu: ‘Koje su najbolje države za razvod braka za muškarca?‘ A neposredno nakon što je Ana nestala, Brian je na Googleu pretraživao upite poput ‘Deset načina kako se riješiti tijela‘, ‘Komadanje i ostali najbolji načini za rješavanje tijela‘, ‘Možete li biti optuženi za ubojstvo ako tijelo nije pronađeno‘ te ‘Može li se identificirati tijelo sa slomljenim zubima‘, rekla je tužiteljica.

Nadzorne kamere snimile su Briana Walshea kako baca teške vrećice u kontejnere u Abingtonu i Swampscottu, rekla je Beland. I podaci s mobitela pokazali su da je Brian posjetio kontejner u blizini majčine kuće u Swampscottu, rekao je tužitelj.

Torbe u Abingtonu bile su uništene kad ih je policija pronašla, rekao je Beland. No vreće za smeće iz Swampscotta, pronađene su na deponiju otpada u Peabodyju i sadržavale su mrlje krvi, opremu za čišćenje, pilu za metal, sjekiru, torbicu Prada koju je nosila Ana Walshe i njezinu karticu cijepljenja protiv Covid-19.

Kriminalistički laboratorij testirao je neke od krvavih predmeta u vrećama i pronašao DNK Ane i Briana Walshea, rekao je Beland.

‘Sposobna poslovna žena i majka‘

Ana Walshe bila je ‘sjajna osoba čiju energiju osjetite čim uđete u prostoriju‘, rekla je njezina prijateljica Pamela Bardhi.

‘Ona je briljantna poslovna žena i ono što volim reći ‘supermama‘. Bila je sposobna poslovna žena, no zapravo nikad nije puno pričala o svom mužu. Sve je radila zbog svoje djece i uvijek je tražila način kako pomoći drugim ljudima.‘

Troje djece para sada su pod skrbništvom Odjela za djecu i obitelji Massachusettsa, rekao je glasnogovornik. Dvije prijateljice Ane Walshe, uključujući Bardhi, rekle su da je nekoliko lokalnih obitelji ponudilo da udome djecu kako bi mogli ostati zajedno.

Ana Walshe je u trenutku nestanka imala portfelj nekretnina vrijedan gotovo dva milijuna dolara. Posjedovala je najmanje četiri stana, dok njezin suprug nije bio naveden kao vlasnik ili suvlasnik nijedne nekretnine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:33