NA LETU ZA DUBLIN

Novi horor na nebu, u ekstremnim turbulencijama stradali putnici Qatar Airwayesa, osam ljudi prebačeno u bolnicu!

Incident trajao manje od 20 sekundi, a let Qatar Airwaysa u Dublinu dočekale su hitne službe

Avion turbulencije/Ilustracija

 /Screenshot/twitter

Dvanaest osoba je ozlijeđeno zbog turbulencija na letu iz Dohe za Dublin. Boeing 787-9 Dreamliner doživio je turbulencije dok je letio iznad Turske, priopćio je operater zračne luke Dublin.

Nakon slijetanja nešto prije 13:00 sati po lokalnom vremenu, let QR017 Qatar Airwaysa dočekale su hitne službe, uključujući policiju u zračnoj luci, hitnu pomoć i vatrogasce.

Šest putnika i šest članova posade prijavili su ozljede, od kojih je njih osam prebačeno u bolnicu, javlja BBC.

Irska televizijska kuća RTE, pozivajući se na putnike koji su stigli u zračnu luku, rekla je da je incident trajao manje od 20 sekundi i da se dogodio tijekom usluživanja hrane i pića.

"Tim zračne luke Dublin nastavlja pružati punu pomoć na terenu putnicima i osoblju zrakoplovne tvrtke", rekao je glasnogovornik Uprave zračne luke Dublin (DAA).

Operacije u zračnoj luci nastavljaju se po planu, dodala je DAA, a povratni let trebao bi biti obavljen normalno danas poslijepodne, "iako s kašnjenjem".

Nacionalna služba hitne pomoći priopćila je da je primila ranije upozorenje za slijetanje u zračnu luku i da trenutačno na licu mjesta pomažu u iskrcavanju putnika.

Qatar Airways je u izjavi za BBC naveo da je "mali broj putnika i članova posade zadobio lakše ozljede tijekom leta te da im se sada pruža liječnička pomoć". "Stvar je sada predmet interne istrage", dodali su.

Do ovog je incidenta došlo pet dana nakon smrti 73-godišnjeg Britanca na letu za Singapur, koji su zadesile ekstremne turbulencije. Avion Singapore Airlinesa na letu iz Londona za Singapur prisilno je sletio u Bangkok.

Ozlijeđeno je više od 100 osoba, od kojih je 20 na intenzivnoj njezi, uglavnom s ozljedama kralježnice i glave.

Izvršni direktor Singapore Airlinesa Goh Choon Phong ispričao se zbog incidenta, izrazivši svoje "najdublje isprike".

Singapurska vlada najavila je temeljitu istragu.

Zrakoplovne nesreće povezane s turbulencijama najčešća su vrsta, prema studiji američkog Nacionalnog odbora za sigurnost prometa iz 2021. godine.

Od 2009. do 2018. američka je agencija otkrila da su turbulencije činile više od trećine prijavljenih zrakoplovnih nesreća i da je većina rezultirala s jednom ili više ozbiljnih ozljeda, ali bez oštećenja zrakoplova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2024 09:32