KAZNENA PRIJAVA

NOVI ILEGALNI ULASCI U SLOVENIJU Policija zaustavila Austrijanca koji je u automobilu prevozio sedam migranata iz Pakistana

Ilustracija
 CROPIX

Slovenska policija je u utorak oko 22 sata kod Dobruške Vasi u južnom dijelu zemlje zaustavila vozilo 49-godišnjeg Austrijanca koji je u automobilu prevozio sedam migranata iz Pakistana, objavila je u srijedu policijska uprava Novo Mesto.

Austrijski državljanin predan je sucu istrage uz kaznenu prijavu, dok policijsko postupanje prema migrantima još nije zaključeno.

Istodobno, na graničnom prijelazu Bregana/Obrežje granična policija je tijekom kontrole u  teretnom vozilu srbijanskih registarskih oznaka otkrila osam migranata iz Afganistana, te još četiri Afganistanca u vozilu s makedonskim tablicama, a svi su nakon postupka predani hrvatskim organima.

Slovenija ove godine bilježi povećanje broja ilegalnih ulazaka u zemlju za 70 posto u odnosu na prošlu, a migracije su bile jedna od tema razgovora premijera Šareca u Srbiji, koju je službeno posjetio u utorak.

Tom je prilikom istaknuo da policije dviju zemalja uspješno surađuju u upravljanju migracijama, ali da je to zajednički europski zadatak te da bez jedinstvenog dogovora na razini Europe neće biti djelotvornog odgovora na taj izazov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2020 01:56