'NE ZNAMO ZAŠTO SE OVO DOGAĐA'

Novi incident u Kanadi par sati nakon stravičnog napada: Dok se istražuje ubojstvo djevojčice i tinejdžerice, uhićen muškarac s nožem

 Reuters

Muškarac naoružan nožem uhićen je u ponedjeljak nakon incidenta za vrijeme vojne svečanosti pred parlamentom u kanadskome glavnom gradu Ottawi, objavilo je ministarstvo obrane dodajući da nema ozlijeđenih.

Nekoliko sati prije, naoružani napadač ustrijelio je dvoje ljudi u Torontu, najvećemu kanadskom gradu.

U priopćenju ministarstva navodi se da se incident u koji je upleten "muškarac s nožem" dogodio za vrijeme svečane smjene straže koja je popularna među turistima.

Kraljevska kanadska konjička policija (RCMP) priopćila je da je nakon incidenta muškarac uhićen. Glasnogovornik RCMP-a nije objavio druge pojedinsoti, rekavši tek da je osumnjičeni predan otavskoj policiji.

Sigurnost na Parliament Hillu znatno je povećana nakon što je u listopadu 2014. naoružani muškarac ustrijelio vojnika u središtu Ottawe i zatim upao u zgradu parlamenta. Ubili su ga policija i čuvari.

Torontska policija u ponedjeljak istražuje motive napada u kojem su ubijene djevojčica od deset i djevojka od 18 godina te ranjeno 13 osoba u ulici punoj restorana. Napadač je poslije pronađen mrtav.

"Ne znamo zašto se to dogodilo", rekao je novinarima zapovjednik torontske policije Mark Saunders, dodajući da neće nagađati o napadačevim motivima. "Prerano je da se bilo što isključi", ustvrdio je.

Napadač, 29-godišnji muškarac iz Toronta koji je uzvratio vatrom na policiju, pobjegao je a kasnije je pronađen mrtav, obavila je policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2022 13:41