SVI TENKOVI IDU U RIM

NOVI JEZIVI VIDEO: ISLAMSKA DRŽAVA OBJAVILA KAKO BI IZGLEDALA BITKA ZA RIM 'Nakon toga uslijedit će apokalipsa'

 Screenshot

Islamska država objavila je novi jezivi video koji prikazuje apokaliptičnu viziju konačnog obračuna sa zapadom u kojem džihadisti kreću na rimski Kolosej.

Uznemirujući video fokusiran je na smrtonosnu bitku za dominaciju nad svijetom, u kojoj se 'islamski vjernici' bore protiv zapadnih nevjernika u talijanskom glavnom gardu.

Video prikazuje tenkove u pustinji na kojima se vijori zastava Islamske države i njihove borce naoružane do zuba kako ciljaju Rim. Kako se radi o fotomontaži, tu ima i dosta bizarnih scena poput jednog militanta koji dostojanstveno jaše na konju kao i džihadista koji izmjenjuju zagrljaje nakon odlaska u samoubilačku misiju te ljube svoje preminule suborce, piše Daily Mirror.

U jednom trenutku u videu su prikazane zastave 60 država s kojima ISIS tvrdi da je u ratu, uključujući Britaniju, Francusku, Australiju, SAD pa i Hrvatsku, kao članicu antiterorističke koalicije. Valja napomenuti da Hrvatska nije posebno istaknuta, već je zastava Lijepe naše završila na grafičkom prikazu svih zastava država koje ISIS smatra neprijateljskima. Takvi grafički prikazi su česti u videouratcima koje plasira ISIS.

Narator opisuje kako će militanti uništiti 'križarska' mjesta.

- Ovo je vaš zadnji križarski pohod, idući put ćemo mi biti ti koji se bore na vašoj zemlji - govori.

U videu se osim amfiteatra nalazi i bazilika Sv. Petra u Vatikanu. U videu islamisti nonšalantno nose samoubilačke prsluke, a prikazuje se i 'trening' u kojem ih uče kako prerezati grlo neprijatelja, ispaliti granate i ciljati mete.

Video je nazvan 'Susret u Dabiqu', mjestu za koje pripadnici Islamske države misle da će se susresti s neprijateljima nakon čega će uslijediti apokalipsa.

Video je objavljen nakon što su Zapad i Rusi pojačali zračne udare na tu terorističku skupinu u Siriji i Iraku, nakon napada u Parizu u kojem je poginulo 130 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:11