OPUŠTENI WOLFGANG

Novi Kurzov ministar izazvao pomutnju: na ceremoniju polaganja prisege došao u tenisicama

Wolfgang Mückstein, 46-godišnji bečki liječnik iz austrijske stranke Zeleni, široj javnosti poznat je po svom neformalnom stilu
Novi austrijski ministar zdravstva Wolfgang Mückstein i njegove tenisice (lijevo)
 Tobias Steinmaurer/Afp/Profi

Novi austrijski ministar zdravstva Wolfgang Mückstein izazvao je priličnu pomutnju kad se na ceremoniji polaganja prisege pojavio u – tenisicama.

Naime, Mückstein je u ponedjeljak prisegnuo na dužnost nakon što je prošlog tjedna bivši ministar zdravstva Rudolf Anschober podnio ostavku iz zdravstvenih razloga.

Mückstein je prisegu izrekao pred predsjednikom Austrije Alexanderom Van der Bellenom, u pratnji kancelara Sebastiana Kurza i vicekancelara Wernera Koglera.

Novi ministar zdravstva na ceremoniju je došao odjeven u tamno odijelo, a fotografi nisu mogli ne zabilježiti kako je, umjesto cipela, obukao sive tenisice.

46-godišnji bečki liječnik iz austrijske stranke Zeleni, široj javnosti poznat je po svom neformalnom stilu.

Osim zanimljivog modnog odabira, mediji su se brzo uhvatili i fotografije koju je objavio na svom Twitter profilu, a koja pokazuje da je Mückstein na svečanost stigao bečkim javnim prijevozom.

Pojedini mediji kritiziraju novog ministra zdravstva tvrdeći da je prekršio službeni bonton zato što je na svoju inauguraciju došao u tenisicama i bez kravate. No, korisnici društvenih medija uglavnom su imali riječi hvale za njegov izgled.

Nakon prisege, Mückstein je rekao da se želi odmah "baciti na posao".

"Gajim najveće poštovanje prema ovoj odgovornoj zadaći i radujem se dobroj suradnji za ljude u Austriji", poručio je na Twitteru novi ministar.

Osim što će se boriti protiv pandemije, istaknuo je da se želi usredotočiti na socijalne posljedice krize uzrokovane pandemijom.

Predsjednik Van der Bellen rekao je da novi ministar "mora i dalje držati pandemiju pod nadzorom", ali i izbjegavati raskol u društvu.

Kancelar Kurz je istaknuo kako je dobro da vlada u svom timu ima stručnjaka. Mückstein je liječnik opće prakse i član Udruženja liječnika Beča.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:47