STRAHOTA U KONZULATU

NOVI MONSTRUOZNI DETALJI BRUTALNE LIKVIDACIJE SAUDIJSKOG NOVINARA Dijelove Khashoggijeva tijela čak tri dana pekli su u peći zajedno s mesom?!

Jamal Khashoggi ulazi u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu; princ prijestolonasljednik Mohamed bin Salman; turski istražitelj obavlja očevid u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu
 Reuters TV, Murad Sezer, Press Association / Profimedia, REUTERS

Raskomadano tijelo saudijskog novinara Jamala Khashoggija vjerojatno je bilo spaljeno u velikoj peći u rezidenciji saudijskog generalnog konzula u Istanbulu, prenijela je medijska kuća Al Jazeera u svom dokumentarcu, objavljenom ove nedjelje, u kojem su predstavili detalje iz vlastite istrage tog slučaja.

Tvrde kako su nakon ubojstva novinara u istoj peći ispečene velike količine mesa kako bi se “zamaskiralo” da se rješavaju i dijelova njegova tijela, zatim da je peć navodno dovoljno jaka, odnosno da može podnijeti temperature više od 1000 stupnjeva Celzijevih i da je bila sagrađena prema uputama samog konzula. Navodno im je trebalo ukupno tri dana za cijelo spaljivanje. Isto tako, tvrde kako su turski istražitelji pronašli tragove Khashoggijeve krvi na zidovima ureda saudijskog konzula nakon što su ostrugali novi sloj boje, navodno nanesen nakon samog ubojstva.

Khashoggi je nestao 2. listopada prošle godine nakon što je ušao kroz vrata saudijskog konzulata kako bi pokupio dokumente za predstojeću ženidbu. Tamo je, sumnja se po nalogu saudijskog prestolonasljednika Mohameda bin Salmana, mučen, ubijen i raskomadan, a zatim, vjerojatno u vrećama, prevezen u nekoliko stotina metara udaljenu rezidenciju konzula gdje su se, kako se sumnja, zauvijek riješili njegovih fizičkih ostataka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:01