HVALIO I PUTINA

Novi predsjednik talijanskog Zastupničkog doma je homofob i katolički fanatik: ‘Imigranti će izbrisati Italiju!‘

Uvjeren je da su istospolni brakovi i rodna teorija s jedne strane, a masovna imigracija s druge dijelovi iste urote

Lorenzo Fontana

 Alberto Pizzoli/Afp

Lorenzo Fontana (42), jedan od trojice podtajnika u Ligi za Salvinija, izabran je za predsjednika talijanskoga Zastupničkog doma kompaktnim glasovima svega većinskoga Desnog centra.

Krajnje konzervativan katolik, evroskeptik i homofob, kao evrozastupnik 2009-2018 izrazito se angažirao u zbližavanju Lige s francuskom Nacionalnom frontom Marine Le Pen, a višekratno je izrazio divljenje za pozicije madžarskog premijera Viktora Orbána.

Uvjeren je da su istospolni brakovi i rodna teorija s jedne strane, a masovna imigracija s druge dijelovi iste urote kojoj je "cilj izbrisati našu zajednicu, naše tradicije", a zapravo "izbrisati naš narod".

Metode su, smatra, razaranje obitelji i smanjenje prirodnog prirasta. Budući da se Evropljani ne vjenčavaju sa ženama, odnosno ne generiraju djecu ni ako su u heterospolnom braku, iščeznut će naše nacije, Evropa će postati arapska i crnačka, muslimanska a ne katolička.

Još 2018 je, u tom sklopu, hvalio kršćansku obnovu Rusije pod Vladimirom Putinom i naglašavao divljenje za putinaško jačanje tradicionalne obitelji "muž-žena-djeca", jedine koju Fontana, kaže, priznaje.

Na Twitteru svakodnevno emitira koji je svetac po katoličkom kalendaru, poprativši to kratkom bilješkom o svečevu značaju.

Nedavno je, o godišnjici Lepantske bitke, naglasio njezino značenje u obrani Evrope od nevjernika. Često kritizira pozicije američkog predsjednika Joea Bidena, također katolika, kao nedovoljno kršćanske, te se nada pobjedi republikanaca na izborima za Kongres 2022.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:05